Economia 22/09/2019

Polítics, empresaris i sindicalistes expressen el seu condol per la mor de Miquel Valls

La majoria destaquen el seu caràcter conciliador malgrat les discrepàncies

Ara
3 min
El president  de la Cambra de Comerç  de Barcelona, Miquel Valls, no convenç la Generalitat i l’Ajuntament amb la seva proposta  per a la Fira  de Barcelona.

BarcelonaPredisposició per al diàleg i defensa de les infraestructures de Catalunya. Són els dos principals trets de la personalitat de Miquel Valls, l'expresident de la Cambra de Comerç de Barcelona que va ocupar el càrrec durant 17 anys, que aquest diumenge destaquen la majoria de polítics i personalitats del món econòmic que el van conèixer.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

A Valls se'l pot considerar un representant del món empresarial català, marcat pel diàleg, la recerca del consens i de la moderació tant en les relacions polítiques com empresarials, buscant sempre el pragmatisme.

L'actual president de la Cambra, Joan Canadell, que va guanyar la presidència fa uns tres mesos al capdavant d'una candidatura independentista, ha reconegut que, tot i les diferències que els separaven, Valls "s'estimava la Cambra, l'entorn empresarial del país i, a la seva manera, va lluitar sempre per tirar endavant tant com fos possible l'economia i el teixit empresarial".

En nom de la Generalitat, la consellera portaveu, Meritxell Budó, ha dit que Valls va ser una "figura molt destacada en el món empresarial i econòmic català", i el president Quim Torra ha escrit un tuit en què trasllada el seu condol a la família i a l'entitat cameral.

La consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, ha reconegut, des de les "discrepàncies" que mantenia amb Miquel Valls, "la seva entrega i sinceritat". "Tot i que no coincidíem en tot, sempre vam poder expressar-nos amb molta claredat i sinceritat", ha manifestat la consellera d'Empresa i Coneixement després d'expressar el condol als familiars i amics de Miquel Valls. Chacón ha manifestat el seu "reconeixement" per la "tasca" de Valls tant a la Cambra de Comerç de Barcelona com en del Consell de Cambres i per la "implicació i defensa" en favor de les cambres de comerç.

També el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, i el de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, han lamentat la mort de Valls i han traslladat el seu condol a la família i amics del difunt. "Vam treballar sempre amb rigor la planificació, el model i el seguiment de les infraestructures que necessita el país", ha recordat Calvet en una piulada a Twitter. El Homrani n'ha destacat la feina que va dur a terme com a president de la Cambra de Barcelona.

Per part de l'Ajuntament de Barcelona, el primer tinent d'alcalde, Jaume Collboni, ha destacat que va ser un "home de consens", que va anteposar els interessos econòmics de Barcelona i de Catalunya a les diferències polítiques.

L'alcaldessa de l'Hospitalet i presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, que ha estat una de les primeres persones a reaccionar i que va coincidir amb Valls en els òrgans de govern de la Fira, ha assenyalat que Valls "va ser una persona molt propera, que sempre va donar suport a la ciutat i que deixa una empremta profunda".

L'empresari i president de la patronal de la petita i mitjana empresa Pimec, Josep González, ha recordat "la prudència" i "la bona i exitosa gestió" de Valls, que "va haver de liderar un canvi de situació de les cambres de comerç, ho va saber gestionar molt bé, amb certesa, i va aconseguir que l'entitat continués tenint un paper important al servei dels empresaris ".

La patronal Foment de Treball ha elogiat l'actitud "dialogant, moderada i conciliadora" de Miquel Valls, i el seu president, Josep Sánchez Llibre, ha dit que va ser "un gran president" de l'entitat.

El president del Consorci de la Zona Franca de Barcelona, Pere Navarro, ha recordat el tarannà "sempre col·laborador i compromès" de Valls, i el president de la Cambra d'Espanya, José Luis Bonet, ha assegurat que amb la seva mort "es perd un referent per a l'empresariat català i espanyol i per al sistema cameral ".

El president de Fira de Barcelona, Pau Relat, ha expressat en nom de la institució el condol per la mort de Valls, que va ser vicepresident del consell general de la Fira, i ha destacat la seva tasca per impulsar l'entitat firal de la capital catalana "com a motor econòmic del país i de dinamització de les empreses".

El secretari general de la UGT, Josep Maria Álvarez, ha subratllat que Valls va ser sempre una persona de "diàleg i entesa", mentre que el secretari general de CCOO a Catalunya, Javier Pacheco, ha ressaltat el seu "tarannà conciliador", que va fer que convertís la Cambra en una "referència" per al món empresarial.

També la mútua MC Mutual, de la qual Valls era l'actual president, el consorci Barcelona Turisme, l'associació catalana d'empreses familiars al detall Comertia, el centre BCN Centre de Disseny i el Pla Estratègic Metropolità de Barcelona han expressat el seu condol per la mort de Valls, el funeral del quals s'oficiarà probablement dimarts que ve.

stats