Economia 11/12/2019

Montepino invertirà 15 M€ en una supernau logística per a XPO a Castellbisbal

La promotora aragonesa desembarca a Catalunya amb dos projectes més

Xavier Grau
2 min
Recreació de la futura nau per a XPO Logistics a Castellbisbal.

BarcelonaLa promotora aragonesa Montepino invertirà 15 milions d'euros per aixecar una supernau a Castellbisbal per a l'operador logístic XPO, que l'ocuparà en règim de lloguer a llarg termini. Els màxims directius de les dues companyies i l'alcalde de Castellbisbal, Joan Playà, han col·locat aquest dimecres la primera pedra d'aquestes instal·lacions, que estaran a punt en un any.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La nau s'aixecarà sobre uns terrenys al polígon de Castellbisbal que eren de Celsa, en una parcel·la de 37.000 metres quadrats, amb 13.000 metres quadrats construïts, cosa que la convertirà en una de les més grans de Catalunya, amb 134 molls de càrrega i capacitat per rebre 350.000 tràilers a l'any. Es tracta d'un desenvolupament logístic especialment ben connectat per la seva proximitat a Barcelona i, alhora, amb accessos a grans nusos de comunicació, com l'A-2 i l'AP-2, el corredor del Mediterrani –en obres actualment a Castellbisbal– i en un futur pròxim amb accés a l'AP-7 i la B-40. La instal·lació funcionarà amb energia 100% renovable.

Massimo Marsili, director general de transport de XPO Logistics, ha destacat la importància d'aquesta nau per a la companyia, en un moment en què el comerç electrònic està canviant el negoci logístic, especialment per la gestió de l'última milla (des del magatzem fins al comprador final). Segons Marsili, la nau augmentarà en un 10% la superfície de XPO Logistics a Catalunya. Aquesta companyia és un dels principals operadors mundials, amb una facturació de 17.000 milions d'euros a tot el món. A Catalunya disposa de 10 centres, amb més de 620 empleats i 123.000 metres quadrats, i factura 108 milions d'euros a l'any. A Espanya XPO té uns 6.500 empleats i els dos últims anys ha augmentat la plantilla en un miler de persones anuals, segons Marsili.

Nous projectes

Per la seva banda, el vicepresident d'operacions de Montepino, Juan José Vera, ha explicat a l'ARA que aquesta inversió és el primer desenvolupament que fa la companyia a Catalunya, però ja té dos nous projectes en marxa, un en una parcel·la contigua a Castellbisbal de 15.000 metres quadrats, i l'altre al municipi de Sant Esteve Sesrovires, on aixecaran un magatzem logístic per a una empresa de la indústria de components de l'automoció. Montepino, que fins ara no tenia presència a Catalunya, gestiona 700 milions d'euros en actius logístics a Espanya.

stats