Economia 06/04/2013

Monti treballa en un pla de pagament a proveïdors per rellançar l'economia italiana

L'executiu tecnòcrata en funcions abordarà aquest dissabte un segon pla de proveïdors per liquidar 40.000 milions de deutes amb el risc que això pugui fer incomplir els objectius de dèficit fixats per Europa

Efe
1 min

RomaL'Executiu tecnòcrata en funcions d'Itàlia, que presideix Mario Monti, es reuneix avui per abordar un nou pla de pagament a proveïdors de l'administració pública, amb el qual es pretenen saldar deutes amb les empreses per valor de 40.000 milions d'euros entre 2013 i 2014.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El gabinet tecnòcrata està convocat aquest dissabte a un Consell de Ministres a Roma a les 09.30 hora local (30/07 GMT) per analitzar el decret llei que conté aquest pla i que no va poder ser aprovat dimecres passat, doncs necessitava un estudi més a fons.

El nou pla de pagament a proveïdors d'Itàlia, que arriba després de l'aprovat el 2012, amb el qual es pretenia donar sortida a entre 20.000 i 30.000 milions d'euros de deutes, suposa una de les mesures més reclamades pels empresaris a l'Executiu, que segueix plantant cara a la crisi econòmica a l'espera de la formació d'un nou Govern després de les eleccions.

El punt més delicat d'aquest pla, els fons suposaran una important injecció de liquiditat en el sistema productiu, és el del possible desviament de les previsions de dèficit públic compromeses per Monti davant la Unió Europea (UE).

El mateix Govern informava el passat 21 de març que amb aquest pla la previsió de dèficit públic d'Itàlia per a 2013 podria ascendir del 2,4% al 2,9% del PIB, atès que en l'esborrany del decret llei que a les últimes hores han publicat els mitjans l'Executiu preveu la possibilitat d'aprovar un pla d'ajust si amb ell els comptes no quadressin.

Aquests 40.000 milions d'euros per accelerar el pagament de les factures de l'administració pública, que podrien ser ja injectats en els propers dotze mesos, vindran a través de l'emissió de bons de l'Estat.

stats