Economia 15/04/2015

Montoro posa l'amnistia fiscal d'exemple en la lluita contra el frau

Eludeix parlar de Rato i defensa que mai en la història d'Espanya s'havien recaptat més de 100.000 milions d'euros en només tres anys procedents de l'exterior

Ara
1 min
El ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, entrant al Congrés aquest dimecres. EFE

MadridEl ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, ha eludit aquest dimecres durant la sessió de control al Congrés parlar de la investigació per possible blanqueig de l'exvicepresident del govern espanyol Rodrigo Rato, però sí que ha fet una defensa aferrissada de la seva gestió com a ministre després que l'oposició li hagi reclamat que dimiteixi.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En aquest sentit, Montoro ha posat l'amnistia fiscal del 2012 com a exemple en la lluita contra el frau fiscal. Per al ministre, el PSOE li demana que faci un pas enrere perquè està veient que comença a haver-hi recuperació econòmica i perquè l'executiu del PP ha aconseguit que "hagin aflorat més de 100.000 milions d'euros en recursos declarats a l'exterior" en tres anys, que corresponen a 140.000 contribuents. "Això no havia passat mai en la història de la Hisenda a Espanya", ha exclamat Montoro. "I això és lluitar contra el frau".

El ministre d'Hisenda defensa que amb el govern de Mariano Rajoy "les institucions estan funcionant amb rigor i eficàcia i això és contrastable amb xifres".

Dimarts a la tarda, en declaracions als passadissos del Senat, Montoro no va confirmar ni desmentir que Rato, també exdirector gerent de l'FMI i expresident de Bankia, s'hagués acollit a l'amnistia fiscal i estigués sent investigat per l'oficina d'antifrau (Sepblac).

stats