Economia 21/11/2018

Mor Antonio Puig, expresident de Puig i fundador d’Isdin

Era el gran dels quatre fills del fundador del grup de perfumeria i moda

Ara
2 min
Antonio Puig Planas era el gran dels quatre fills del fundador del grup de perfumeria i moda

BarcelonaAntonio Puig Planas, expresident d’Antonio Puig SA i membre de la segona generació de la família fundadora del grup empresarial Puig, ha mort, segons va informar ahir la companyia en un comunicat. Nascut a Barcelona el 1924, Antonio Puig era el més gran dels quatre germans de la segona generació de l’empresa que va fundar el seu pare, Antonio Puig Castelló.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Casat amb María Soledad Rocha –una de les 10 primeres dones catalanes que van optar a ser sòcies del Cercle del Liceu–, era pare de Manuel Puig, vicepresident del grup empresarial, i tiet de l’actual president, Marc Puig. Antonio Puig Planas va ser l’artífex de la introducció del disseny industrial a Puig i va acompanyar el seu germà Mariano en l’impuls internacional de la companyia. El 1975 va participar en la fundació dels laboratoris Isdin, empresa de dermofarmàcia dels Puig amb Esteve, de la qual va ser conseller durant més de 25 anys. També va ser president d’honor del hòlding Exea, a través del qual la família Puig canalitza les seves inversions.

Antonio Puig, enginyer industrial, va combinar durant tota la seva vida l’activitat empresarial amb la seva passió per la pintura i l’escriptura. Aficionat a la pintura des de jove, la seva obra evoluciona des del fauvisme fins al cubisme, i s'interessa principalment pel retrat i els paisatges naturals. A més, és autor de tres llibres, i l’any 2000 va exposar 50 dels seus quadres a la galeria Artur Ramon.

Antonio Puig va pertànyer a la junta directiva d’Òmnium Cultural des dels inicis fins al 1977, i en va ser nomenat soci d’honor l’any 1984. Del 1965 al 1967 també va ser vocal del Cercle d’Economia. El 1987 va rebre la Creu de Sant Jordi, i el 2010 va ser guardonat amb el premi a la trajectòria professional del Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya.

stats