MOTOCICLETES

El govern crearà una 'targeta verda' per deixar entrar les motos als boscos

El canvi legislatiu vol incentivar la demanda de motocicletes de muntanya, que són l'especialitat que fabriquen les empreses catalanes del sector de les dues rodes

La Generalitat crearà un permís per tal que les motocicletes puguin circular pel medi natural en indrets i camins que compleixin una sèrie de requisits. El canvi normatiu té com a objectiu impulsar la demanda d'aquests vehicles i entra dins l'estratègia d'impuls de la motocicleta que s'ha presentat avui.

El secretari d'Indústria del Govern, Joan Sureda, ha defensat la implantació d'aquesta 'targeta verda' que donarà accés als vehicles de dues rodes al medi natural per "reequilibrar" la situació actual i pensant també en la indústria.

"No pretenem res que vagi contra el sentit comú", ha matisat, i ha explicat que la nova normativa establirà per exemple l'amplada mínima que haurà de tenir un camí per permetre el pas d'aquests vehicles.

Tot plegat entra dins la llei Òmnibus que prepara la Generalitat i també és un dels compromisos dins del Pla Estratègic per dinamitzar la indústria catalana de la motocicleta que està especialitzada precisament en aquest tipus de motocicletes de muntanya.

"Tots els temes tenen sempre molts angles: el del pagès, el del pare de família... però també hem de pensar en la indústria i en la riquesa que crea", ha reconegut Sureda, que ha defensat que el debat es posi sobre la taula.

Ciclomotor, als 14 anys

Un altre dels canvis normatius que contempla el pla de la motocicleta és reobrir el debat a Madrid per tornar a situar als 14 anys i no als 15 l'edat mínima de conducció de ciclomotors a Espanya.

Es tracta d'una nova legislació que va ser molt criticada pel sector, que va advertir que elevant l'edat es matava tota la indústria de la motocicleta de petita cilindrada.

La Direcció General de Trànsit (DGT) defensava aplicar aquesta recomanació europea per disminuir el nombre d'accidents entre aquests vehicles, mentre que el sector apostava per altres vies com prohibir que hi viatgi acompanyant o establir més controls contra el trucatge dels motors.

El pla de dinamització de la motocicleta consensuat entre Govern i fabricants i proveïdors del sector a Catalunya també inclou altres ajudes al sector en forma de crèdits i avals per fomentar millores tecnològiques, nous productes i donar futur a una indústria amb més de 7.000 treballadors.