El MWC exigirà tests negatius del covid cada 72 hores als assistents

GSMA espera uns 50.000 assistents, la meitat que en l'última edició

2 min
Imatge de les instal·lacions que havien d’acollir el MWC el dia que es va cancel·lar.

BarcelonaGSMA, organitzadora del Mobile World Congress (MWC), espera entre 45.000 i 50.000 assistents a l'edició del 2021, que tindrà lloc al recinte firal de Gran Via de l'Hospitalet de Llobregat entre el 28 de juny i l'1 de juliol, després que l'edició del 2020 se suspengués per culpa de la pandèmia. Els organitzadors de la principal fira de mòbils han anunciat aquest dilluns les mesures de seguretat sanitària que se seguiran. Si s'assoleix l'objectiu, els visitants serien aproximadament la meitat dels que hi va haver en l'edició del 2019.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Els assistents s'hauran de baixar una aplicació mòbil i, a més, hauran de passar un test negatiu cada 72 hores. Fonts de la patronal GSMA han informat que tenen preparat un pla de salut i seguretat, que compta amb l'aval de les autoritats sanitàries catalanes, per fer possible la celebració aquest any del saló sense risc de contagi, malgrat la crisi de la pandèmia.

A banda dels test negatius, els assistents hauran de portar mascareta FFP2 i seguir altres protocols de seguretat, com ara mantenir la distància, higiene constant de mans o prendre's la temperatura.

"Sabem com és d'important el MWC per a Barcelona, Espanya i per a la GSMA", han indicat els organitzadors del MWC, que volen que l'edició del 2021 sigui un símbol de la recuperació. El Mobile comptarà amb diversos centres, gestionats per la mateixa organització de la fira i un soci de l'àmbit mèdic que s'anunciarà pròximament, on els participants hauran de dirigir-se per fer-se proves cada 72 hores.

Per als assistents que arribin en avió s'exigirà el test negatiu abans de viatjar, mentre que els que arribin en tren o cotxe hauran de dirigir-se als centres de proves del Mobile per comprovar el seu estat de salut. Al recinte hi haurà circuits d'entrada i de sortida, es fomentarà un entorn sense contacte, es redissenyaran espais com els restaurants per assegurar el distanciament social, es controlarà el flux i la densitat de persones i es garantirà una ventilació correcta. També augmentarà el personal mèdic al recinte per fer avaluacions, administrar PCRs o proves ràpides i coordinar-se amb les autoritats sanitàries. Les dades de rastreig de contactes també es compartiran amb les autoritats sanitàries, si cal. L'organització ha recordat que fa dues setmanes es va celebrar el Mobile de Xangai, amb 17.000 assistents i sense incidents.

stats