Economia 18/12/2019

Nissan augmentarà un 25% la producció de la seva furgoneta elèctrica a la Zona Franca

La planta de Barcelona tancarà el 2019 amb 13.100 unitats, un 120% més que l'any anterior

Agències
2 min
La cadena de muntatge de l’e-NV200 a la planta de Nissan de la Zona Franca.

BarcelonaEl grup d'automoció japonès Nissan ha anunciat aquest dimecres que incrementarà el ritme de producció de la seva furgoneta 100% elèctrica a la fàbrica de la Zona Franca de Barcelona a partir del mes de gener. Actualment, l'empresa en fabrica 79 unitats diàries, un volum que creixerà fins a superar les 100 furgonetes al dia. L'augment ronda, així, el 25%.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Així doncs, la multinacional japonesa ha explicat en un comunicat que aprofitarà l'aturada de Nadal per incrementar la capacitat de la seva planta de bateries i donar resposta a l'èxit d'aquest model. La companyia ja va ampliar aquestes instal·lacions l'estiu passat, per tant, es tractaria de la segona ampliació en sis mesos.

L'automobilística ha afirmat que preveu acabar aquest any amb 13.100 furgonetes e-NV200 fabricades a la Zona Franca, una xifra que suposa un increment del 120% respecte a la producció de l'any anterior. La planta situada a Barcelona és l'única al món de Nissan que fabrica aquest model concret de furgonetes elèctriques des del 2014 i, de fet, gairebé el 90% de la producció d'aquests vehicles s'acaba exportant a altres països.

En aquest sentit, el director de producció de la planta de Nissan a la Zona Franca, Óscar Bombín, ha destacat l'aposta de la firma japonesa per les furgonetes elèctriques. Bombín ha assenyalat que Nissan "contribueix a la creació d'un ecosistema elèctric" per donar resposta als problemes de qualitat de l'aire que hi ha en moltes ciutats i que, amb l'increment de la producció, poden continuar "avançant en aquesta direcció".

Les xifres de matriculacions reafirmen aquesta tendència a l'alça, ja que la furgoneta de Nissan ha batut diversos rècords a Espanya. Per exemple, des del gener fins al novembre ja havia superat les 638 matriculacions, un 86% més que en els primers onze mesos del 2018.

stats