Economia 22/11/2018

Nissan destitueix Carlos Ghosn com a president de la marca

El directiu va ser detingut el passat dilluns per un frau fiscal de 38,7 milions d'euros

Albert Cadanet
1 min
Carlos Ghosn: L'assassí de costos que va ressucitar Renault i Nissan

BarcelonaNissan ha destituït finalment de la presidència Carlos Ghosn, màxim dirigent de l'aliança automobilística formada per la marca nipona, Renault i Mitsubishi. Segons ha avançat aquest dijous la cadena de televisió japonesa NHK i ha pogut confirmar aquest diari, la junta directiva de la companyia ha votat el cessament de l'empresari arran de la seva detenció per frau fiscal.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

A més, la firma automobilística també ha confirmat la destitució de Greg Kelly, un altre alt directiu de Nissan que "durant molts anys" va amagar ingressos al regulador japonès. Segons ha informat la mateixa companyia, Nissan crearà ara una comissió per valorar com es procedirà a modificar la seva direcció.

Fins ara, l'única de les tres marques sota la presidència de l'empresari francobrasiler que s'havia pronunciat havia estat Renault. El grup francès va anunciar ahir que no destituïa Ghosn del seu càrrec de president però que el declarava "incapacitat temporalment".

D'altra banda, Mitsubishi va manifestar que veu difícil administrar l'aliança sense el directiu. El conseller delegat de Mitsubishi, Osamu Masuko, va arribar a reconèixer que "no hi ha ningú més a la Terra" que pugui ocupar-se de les tres companyies.

En aquest sentit, Nissan ha volgut remarcar que l'aliança entre les tres marques que presidia Ghosn "no es veu malmesa" i que la voluntat del consell executiu és seguir mantenint el compromís.

Ghosn va ser arrestat al Japó dilluns passat després de ser acusat de no declarar al regulador borsari japonès uns ingressos de 5.000 milions de iens (38,7 milions d'euros). A hores d'ara està en presó preventiva.

stats