Economia 20/09/2016

Només un 27% dels treballadors estalvien per a la jubilació

Dos de cada tres empleats espera retirar-se abans dels 65 anys

Ara
1 min
El PP va defensar la seva gestió de les pensions tot i que augmenten només al 0,25% i independentment del ritme a què ho facin els preus.

BarcelonaEl 67% dels treballadors espanyols pensen retirar-se abans dels 65 anys tot i que només un 27% estalvien habitualment per a la jubilació, segons l’estudi realitzat per Aegon sobre la preparació de la jubilació. Una de les causes de la poca consciència d’estalvi és que un 64% dels espanyols confien en la pensió pública com a principal font d’ingressos futurs, 18 punts superior que la mitjana dels 15 països de tot el món analitzat en l'informe. Dels 15 països enquestats, els treballadors espanyols són a la cua a l’hora de preparar la vida de pensionista, juntament amb els del Japó i Hongria.

Pel que fa a l’edat de jubilació, el 43% esperen que es mantingui als 65 anys i un 24% creuen que podran deixar de treballar abans. En canvi, un 23% planegen retirar-se entre els 66 i 69 anys, i només un 7% pensen que es posposarà fins als 70 o més.

Aquests anys de crisi econòmica han conscienciat els més joves sobre la necessitat d'estalviar pel futur, però segons Aegon, “pocs ho posen en pràctica”. Només un de cada cinc treballadors té un pla de contingència per si hagués de deixar la feina abans del previst, i els que es plantegen aquesta situació confien en els seus estalvis o en l’ajuda dels familiars.

Cada vegada hi ha més treballadors que contemplen mesures menys convencionals de jubilació. Un 48% dels enquestats preveuen retirar-se mitjançant un transició gradual entre l’estatus de treballador i de pensionista. A més, el 27% dels empleats no descarta una jubilació flexible que pugui compatibilitzar-se amb alguna feina a temps parcial.

stats