Economia 27/03/2019

"Perdona'ls, Senyor, perquè no saben de què parlen": Josep Oliu a Alacant, en vuit frases

El president del Banc Sabadell aborda el Brexit, les eleccions i el càstig borsari a l'entitat

Albert Martín
2 min
Josep Oliu, president del Banc Sabadell.

AlacantJosep Oliu, president del Banc Sabadell, ha atès aquest dimecres els mitjans de comunicació en la roda de premsa prèvia a la celebració de la junta general d'accionistes de l'entitat catalana. Aquests són alguns dels temes que ha abordat a preguntes dels mitjans de comunicació.

  1. El Brexit. "TSB és un banc molt local, no té ni pagaments ni relacions internacionals. Un Brexit més o menys dur només es notarà en la cotització de la lliura, però en el banc en si no passa res. És cert que un Brexit dur és preocupant per a les empreses. I ens afecta en la cotització. Cada dia ens envien un informe sobre el Brexit, és com una novel·la, com això del Procés que mireu vosaltres... És un cas sense jutges, només amb parlamentaris".
  2. Eleccions espanyoles. "Òbviament el que ens agradaria a nosaltres és un govern estable. Gairebé li diria que, encara que no fos estable, que almenys hi hagués un govern i que no calgués repetir eleccions. Les reformes que calen, un govern estable té més possibilitats d'afrontar-les".
  3. Situació econòmica. "L'economia espanyola té dos problemes principals: el primer és que l'atur segueix estant per sobre del 14%. I si vingués un cicle negatiu, l'endeutament públic seria una situació complicada".
  4. Reputació. "Nosaltres actuem amb transparència, amb ètica, també amb contundència quan pensen que tenim raó. No regalem l'oïda als que atacant els bancs volen treure'n un avantatge econòmic o polític. En el món de la banca, com en el de la política o els negocis, hi ha hagut casos que han tacat una reputació d'una manera que no és justa".
  5. Fusions. "No tinc informació sobre la taula. En el món dels rumors sí, perquè, si no, no em preguntarien. Però li puc assegurar que no hi ha res sobre la taula".
  6. Requeriments. "Els analistes que diuen això [que el Sabadell té un baix valor a borsa], perdona'ls, Senyor, perquè no saben de què parlen. No és veritat. Tenim una capitalització de l'11,3% i a finals d'any estarem en l'11,7%. Si vol li faig un càlcul del que els falta de capital al Santander, el BBVA o CaixaBank".
  7. Cotització del banc. "De riscos n'hi ha sempre, però hi ha més riscos que oportunitats. El banc, estant molt infravalorat, pot ser una oportunitat per a d'altres. Sabem, i algú pot veure-ho, que el banc val molt més del que està cotitzant a borsa. Quan una cosa està barata és una oportunitat per si algú la vol comprar".
  8. Tancament d'oficines. "Aquest últim any s'han tancat cent oficines de manera discreta".
stats