Economia 01/11/2014

El fons OpCapita compra per 45 milions la cadena de congelats La Sirena

L'empresa estava en mans de l'equip directiu i de la banca creditora des que a principis d'any el fons de capital risc 3i va sortir de la companyia

Europa Press
2 min
Una façana de la cadena de congelats La Sirena. GUILLEM TRIUS

BarcelonaEl fons OpCapita Oportunitats Consumer Fund LP ha comprat la cadena de botigues especialitzades en aliments congelats La Sirena, ha informat la companyia en un comunicat. El fons ha adquirit el negoci a l'equip directiu i la banca creditora, actuals propietaris de l'empresa, per uns 45 milions d'euros, segons ha avançat aquest dissabte 'Expansión'.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La Sirena gestiona 237 botigues i manté una posició capdavantera en el mercat de Catalunya i Madrid, i aposta per un format de petit establiment, situat en els centres urbans i els districtes comercials.

La companyia estava en mans de la banca i els directius des que a principis d'any el grup de capital risc 3i va sortir del capital de l'empresa. La Sirena tenia un deute elevat (de 89 milions) i els seus nous propietaris van començar la recerca d'un soci inversor que en garantís el futur.

El soci operatiu en OpCapita i que assumirà el càrrec de president de La Sirena, Stephen Alexander, s'ha mostrat "molt content" d'incorporar la cadena a la seva cartera, mentre que el director general de La Sirena, Francesc Casabella, ha remarcat la seva satisfacció i creu que enfortirà la posició financera de la cadena.

La culminació definitiva de l'operació està subjecta a l'aprovació de les autoritats de la competència, fet que està previst que es produeixi en les pròximes setmanes.

És la segona inversió per al fons OpCapita, dedicat a la inversió en els sectors europeus de comerç i consum, ja que el novembre de l'any passat va comprar NKD un 'retail' de roba amb 1.850 botigues a Alemanya, Àustria, Eslovènia, Croàcia i Itàlia .

També representa la segona inversió d'OpCapita a Espanya després de l'adquisició el 2012 de Game Iberia, que més tard es va fusionar amb Game Retail al Regne Unit per formar Game Digital.

stats