Tanca la històrica Padeví a la Diagonal i la substitueix Camarasa amb un macroespai gastronòmic

El nou espai d'alimentació obrirà les portes al novembre

2 min
La botiga que tanca Padeví on s'ubicarà el macroespai de gastronomia

És una de les sabateries que ha format part del paisatge de la plaça Francesc Macià de Barcelona, a la cantonada amb la Diagonal, aquestes últimes dècades. Però al maig tancarà les portes definitivament. Es tracta de la sabateria Padeví, que ja està fent la liquidació de l’estoc. Segons ha pogut saber l’ARA, la substituirà l’empresa catalana de fruita gurmet Camarasa Fruits amb un macroespai gastronòmic que ocuparà les tres plantes de la botiga.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Les negociacions per fer el relleu del lloguer del local han durat mesos però finalment es van tancar per Setmana Santa, segons expliquen fonts pròximes a l’operació.

El nou projecte estarà format per un espai de comerç i un altre de restauració. Al primer hi haurà un lloc de venda de verdura i fruita, una rostisseria i menjar calent preparat i una xarcuteria i formatgeria gurmet. L’ espai més gastronòmic estarà format per un show cooking, una zona de vins i la part de restauració que ocuparà la terrassa i la planta que dona al carrer i on es preveu servir esmorzars, dinars i sopars de dilluns a diumenge.

Les obres per adaptar l’edifici, l'essència del qual volen mantenir els nous inquilins, començaran aquest mateix estiu i es preveu que estiguin enllestides al novembre. “La idea és que el nou projecte agrupi l’evolució que ha fet Camarasa Fruits des que va obrir la primera botiga fins ara en un sol espai”, explica el conseller delegat de l’empresa, Marc Taribó.

Fa anys que la companyia està en expansió. En ple esclat de la pandèmia, el novembre passat, va obrir una nova línia de negoci, una cadena d’amanides premium per emportar-se, amb un primer espai a El Corte Inglés de la plaça Catalunya. Actualment ja disposa de set locals. A banda del take away d’amanides, té un restaurant a l’Illa Diagonal, on després de gairebé mig any a causa de les restriccions de la pandèmia ha pogut tornar a reobrir aquest dilluns; tres botigues de fruita, una al mateix centre Illa Diagonal i les altres dues als carrers Torras Pujalt i Amigó, i dos corners a l’espai gurmet d'El Corte Inglés, un al de la plaça Catalunya i l’altre al de l’avinguda Diagonal. A més té l’obrador, situat a Pedralbes. “El restaurant de l’Illa Diagonal va ser l’embrió d’aquest nou projecte”, explica el conseller delegat.

Tot i l’impacte de la pandèmia en la restauració, la companyia ha aconseguit esquivar la crisi del covid i ha tancat el 2020 amb una facturació semblant a la del 2019, uns 4 milions d’euros, gràcies al fet que va doblar les vendes a les botigues.

Padeví es queda amb tres botigues

El tancament de la botiga de sabates deixa Padeví amb tres locals entre Barcelona i Hospitalet del Llobregat. La cadena, amb seu a Sant Just Desvern, té una trajectòria de 58 anys. Va començar el negoci l’any 1963, segons detalla a la seva pàgina web, i va obrir la primera botiga al carrer Pelai dues dècades després, convertida en una de les sabateries més grans d’aquell moment a la ciutat. Actualment, a banda d’aquest local, tindrà el del carrer Portaferrissa i un altre a la carretera de Collblanc, a l’Hospitalet de Llobregat. Aquest diari no ha aconseguit parlar amb cap responsable de l’empresa.

stats