Economia 11/07/2014

El Parlament obrirà una comissió d'investigació sobre els diners públics injectats a Spanair

Tots els grups donen suport a la iniciativa de C's, que proposa compareixences de l'exconseller d'Economia, Antoni Castells, i l'excalcalde de Barcelona, Jordi Hereu

Acn
1 min
SOLVÈNCIA
 Els advocats dels membres  del consell de Spanair  van defensar que l’aerolínia  va ser solvent fins al gener.

BarcelonaEl Parlament obrirà una comissió d'investigació sobre Spanair amb el suport de tots els grups parlamentaris. El president de C's, Albert Rivera, que és l'impulsor de la iniciativa, ha apostat per "posar llums i taquígrafs al forat, a la caixa negra de 185 milions d'euros de diner públic que van anar a parar a una companyia fallida".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Ja ha avançat que el seu grup demanarà les compareixences de totes les persones que van idear i contribuir a aquesta operació, i ha citat el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, qui el va precedir en el càrrec durant el govern del tripartit, Antoni Castells, i l'exvicepresident del Govern Josep-Lluís Carod-Rovira. També vol que intervinguin l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, i l'exalcalde socialista Jordi Hereu.

Després de recordar que C's fa dos anys va sotmetre a votació aquesta mateixa petició i no va tenir ni un suport, Rivera ha indicat que el que pretenien llavors i el que volen ara és "posar llums i taquígrafs" a l'operació de reflotament de l'aerolínia que, segons Rivera, estava en una situació de fallida i "que acreditava números que no podien tenir cap mena de viabilitat econòmica".

"El que volem és que igual que hi ha un judici amb responsabilitats civils o penals, també volem saber si hi ha responsabilitats públiques", ha indicat Rivera, que s'ha mostrat convençut es demostrarà que n'hi ha.

stats