Tecnologia

Parlem espera superar els 60 M€ de facturació el 2022

Emetrà bons i obligacions per 30 M€ per finançar l'expansió

2 min
Ernest Pérez Mas, conseller delegat de Parlem Telecom

BarcelonaFa just un any que l'operadora Parlem Telecom, liderada per Ernest Pérez-Mas, va fer el salt a borsa. Des d'aleshores, les seves accions al BME Growth (la borsa de pimes) s'han revaloritzat un 97%, des dels 2,8 euros inicials fins als 5,6 que cotitza ara. Alhora, la capitalització de la companyia ha crescut de 45,3 milions a 91 milions durant aquest any. Pel que fa a la facturació, duplicarà xifres respecte a l'any passat i previsiblement superarà els 60 milions d'euros el 2022, segons ha explicat aquest dimecres Pérez-Mas.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El fundador i CEO del grup ha indicat també a la Fàbrica Moritz de Barcelona durant la celebració d'aquest primer any al parquet que la companyia emetrà bons i obligacions de fins a 30 milions d'euros per finançar l'expansió. Aquesta serà la principal via de finançament durant els pròxims cinc anys, i es destinarà principalment a accelerar el creixement inorgànic –amb compres– de la companyia.

A més, la junta d'accionistes de la companyia, celebrada aquest dimecres, també ha aprovat que Parlem ampliï el capital en 20 milions d'euros en els pròxims cinc anys. "El 2014, quan vam plantejar la possibilitat d'obrir una operadora catalana, se'm va dir que era impossible. Ja fa un any de la sortida a borsa i aquí ens teniu. Sembla que no, que no era impossible", ha explicat cofoi Pérez-Mas.

Previsions i creixement

"Cada any dupliquem la facturació i, per tant, el 2022 esperem arribar als 60 milions d'euros, com a mínim", ha dit el conseller delegat de la companyia, tenint en compte que va tancar el 2021 amb 36,7 milions d'euros. Alhora, Pérez-Mas ha explicat que a finals del 2022 ja tindran un total de 26 botigues pròpies.

En aquest mateix sentit, el primer executiu de Parlem Telecom ha explicat que la idea és obrir mercat en altres sectors, com l'energia: "La idea és començar a vendre energia el quart trimestre, sota el nom de Parlem Energia". I per acabar, una màxima: "La nostra missió és ser el pal de paller de les adquisicions de les operadores dels Països Catalans".

stats