Les patronals espanyoles avisen que prorrogar l'estat d'alarma pot empitjorar la recessió econòmica

CEOE i Cepyme tornen a reclamar al govern espanyol la suspensió d'impostos

Les patronals espanyoles CEOE i Cepyme consideren que la decisió del govern espanyol de prorrogar dues setmanes més, fins al 26 d'abril, l'actual estat d'alarma podria fer més profunda la recessió econòmica que ja pateixen molts sectors i empreses, especialment pimes i autònoms, a causa de la crisi provocada pel coronavirus.

Sánchez allarga l'estat d'alarma fins al 26 d'abril però el confinament dur serà fins a la setmana que ve

No obstant això, les dues organitzacions empresarials han confiat que aquest nou termini serveixi per accelerar la sortida de l'actual crisi sanitària i han donat suport a les decisions de les autoritats sanitàries. CEOE i Cepyme han tornat a insistir al govern de Sánchez que, de manera "ràpida i eficaç", procedeixi a suspendre el pagament d'impostos.

"Les patronals espanyoles demanen la suspensió de l'IVA, IRPF i les cotitzacions a la Seguretat Social"

En concret, sol·liciten que se suspengui el pagament de tributs com l'IVA, l'IRPF o les cotitzacions a la Seguretat Social en aquells sectors i empreses més afectats pel descens de l'activitat. Una petició que també han fet en reiterades ocasions les patronals catalanes Foment del Treball i Pimec.

En aquest sentit, les organitzacions empresarials han ofert el seu esforç per detectar en el marc del diàleg social quins són aquests sectors més vulnerables per aplicar amb urgència la suspensió fiscal que ja han adoptat, segons han assenyalat, 22 països europeus i fins a 15 comunitats autònomes.

Ampliació de les línies d'avals

D'altra banda, la CEOE i Cepyme han reclamat que les línies d'avals a autònoms s'ampliïn "de manera immediata". "Demanem que s'ampliïn amb caràcter immediat dels 20.000 milions inicials als 50.000 milions d'euros les línies d'avals aprovades pel govern per destinar aquest nou tram especialment a pimes autònoms", diuen al comunicat.