Innovació
Economia Patronals 25/04/2023

Barcelona Global, Femcat i el Cercle d'Economia impulsen un cicle de debats econòmics

La primera trobada serà aquest dijous i es parlarà sobre el disseny de xips i el posicionament de Barcelona com a referent en aquest aspecte

ARA
2 min
La batalla dels xips

BarcelonaLes associacions empresarials Barcelona Global, Cercle d’Economia i FemCat s'han unit per primera vegada per impulsar un cicle de debats sobre els projectes que consideren estratègics per al futur de l’economia catalana, amb la intenció d’impulsar el seu coneixement i la implicació dels agents públics i dels privats, tant econòmics com industrials.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El cicle constarà de tres blocs al llarg de tot l’any, i es parlarà sobre projectes com el disseny de xips, el desenvolupament de l'hidrogen renovable, el vehicle elèctric, la producció de vacunes i la medicina d'avantguarda, entre d'altres.

El primer debat del cicle començarà aquest dijous, amb una conversa entre el director general del Barcelona Supercomputing Center-Centre Nacional de Supercomputació (BSC-CNS), Mateo Valero, i el director general de Cisco a Espanya, Andreu Vilamitjana, sobre el posicionament de Barcelona com a referent europeu en l’àmbit del disseny de xips.

Impacte econòmic

L’objectiu de la trobada és analitzar l’impacte que tindria en l'economia catalana, en la seva activitat d'R+D, en la dinamització de la indústria local i en la captació d'inversió estrangera en aquest sector, aconseguir convertir Barcelona en la vall del disseny de xips. El següent debat analitzarà la necessitat d'impulsar la producció d'hidrogen renovable per al seu consum local en sectors de difícil descarbonització, com són la indústria o el transport pesat, mentre que el desenvolupament a Barcelona de vehicles elèctrics serà el tema de l'última jornada d'aquesta primera part del cicle, que finalitzarà al juny.

A partir de setembre, els temes que s'abordaran seran la producció de vacunes, la generació d'un ecosistema d'institucions avançades en quàntica a Barcelona que permeti ser la capital del sud d'Europa en aquesta matèria i l'impuls que la ciutat ha rebut com a hub de medicina d'avantguarda. Tots els projectes formen part dels 27 més emblemàtics seleccionats per la Generalitat per optar a fons europeus Next Generation i estan inclosos en els cinc àmbits del Pacte Nacional per la Indústria: energia, digitalització, ocupació de qualitat, infraestructures digitals i dimensió empresarial.

stats