Patronals
Economia Patronals 07/06/2023

Eines presenta una candidatura "transversal" per la Cambra: "Ho tornarem a fer"

Entre els membres hi ha Joan Puigcercós, Ada Parellada i Ernest Pérez-Mas

2 min
Candidatura 'Un pas més' d'Eines de País per la Cambra de Barcelona

Barcelona"Som una candidatura transversal, que congrega moltes persones de condicions molt diferents sota la premissa que la millor política econòmica és tenir un estat propi". Així es presentava aquest dimecres la llista d'empresaris independentistes que espera revalidar la governança a la Cambra de Comerç de Barcelona als comicis que se celebraran a finals de setembre.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En una roda de premsa al migdia, moment en què s'ha acabat el termini per presentar les candidatures a la Cambra, l'actual presidenta i membre de la llista independentista, Mònica Roca, ha presentat, juntament amb la presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Dolors Feliu, els 52 membres que formaran part de la candidatura, aquesta vegada sota el nom d'"Un Pas Més". "Som una candidatura molt ambiciosa, i som aquí per ajudar les empreses a néixer i créixer", ha assegurat Roca.

L'actual vicepresident de la llista, Antoni Fitó, ha explicat que aquesta és una llista nova i "mixta", en el sentit que 23 dels membres ja van ser a la llista del 2019, i 29 entren de nou. "Hem aconseguit reunir moltes persones que als comicis anteriors van estar a les llistes d'Enric Crous, Ramon Masià i 50a50, i també comptem amb més representants del món del corporativisme i del tercer sector", ha assegurat. "Curiosament, no hem aconseguit que vingui ningú de la llista de Carles Tusquets", ha dit fent broma Fitó. "Nosaltres sí que ho podem dir: ho tornarem a fer!", ha acabat.

Noms coneguts

Entre els 52 candidats, destaquen els noms dels actuals membres del ple com Mònica Roca, Toni Fitó, Joan Canadell, Roser Xalabarder, Albert Pijuan, Xavier Sunyer o Montse Soler, entre d'altres. S'hi sumen, a més, personalitats també conegudes com l'expresident d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) Joan Puigcercós; l'exdiputat al Congrés i actual editor de La República, Joan Puig; la xef de La Semproniana, Ada Parellada; el fundador i conseller delegat de Parlem, Ernest Pérez-Mas; o el conseller delegat de La Mallorquina, Gabriel Jené, entre d'altres.

Roca ha fet un repàs dels quatre anys de governança, en què ha destacat la "reforma integral de l'edifici de la Diagonal, la transformació digital, el servei de finançament, el Consolat de Mar" i els estudis de denúncia econòmica, entre els canvis principals. Alhora, la presidenta de l'ANC ha explicat que des de l'Assemblea "es donarà tot el suport necessari", en termes de campanya i mobilització.

Alhora, pel que fa a la llista conjunta de Pimec i Foment per a les sis cadires de representació patronal del ple, Roca ha valorat "bé" l'acord entre les patronals, "malgrat les seves històriques desavinences", però ha assegurat que li sembla "curiós" que "només pactin per coses de la Cambra". Amb tot, aquesta llista conjunta només implica que aquestes sis cadires no se sotmetran a votació democràtica i representaran Foment i Pimec dins la Cambra.

stats