La Generalitat congela els preus dels seus peatges el 2016

Com que l'IPC no ha pujat aquest any, s'ha decidit mantenir la mateixa tarifa que el 2015

Els peatges de les autopistes que depenen de la Generalitat quedaran congelats l'any 2016, tal com ja va passar l'any passat. Segons han informat a l'agència Efe fonts del govern català, aquesta decisió afectarà en la pràctica la C-32, la C-33 i la C-16, així com els túnels de Vallvidrera i del Cadí

Atès que l' índex de preu del consum (IPC) no ha crescut aquest any, s'ha decidit mantenir la mateixa tarifa base que l'any 2015. De fet, encara que els preus van augmentar un 0,3 % a Catalunya en el mes de novembre respecte del mes anterior, no van experimentar cap variació en termes interanuals, és a dir, en comparació amb el mateix mes de l'any passat.

Per altra banda, la Generalitat aplicarà a partir del 4 de gener descomptes en els peatges en el tram comprès entre Terrassa i Manresa de la C-16 i en la mateixa carretera en el tram entre Terrassa i Sant Cugat del Vallès (Vallès Occidental).

En el primer tram, la tarifa del peatge en la barrera lateral de Sant Vicenç de Castellet (Bages) serà gratuïta per als tràfics interns a l'àrea de Manresa, mentre que en la barrera troncal el descompte serà del 50% per a tràfics amb origen o destí a la comarca del Bages.

Quant al tram entre Terrassa i Sant Cugat s'aplicarà una reducció que, en funció del recorregut, pot arribar al 70% i, en concret, els descomptes s'aplicaran als viatgers que facin recorreguts amb origen o destí als enllaços 13 a 21 d'aquesta via.

El govern català va aprovar el mes de juliol passat aquest nou sistema de descomptes en la C-16 amb la finalitat de millorar la mobilitat a la C-55, la C-58 i a la mateixa C-16.