El personal d'Iberia manté l'amenaça de vaga a l'aeroport del Prat

El comitè de vaga dona un termini breu per trobar una solució i es prepara per a noves mobilitzacions

Les negociacions entre treballadors i direcció d'Iberia han estat, tota la setmana, marcades pel silenci. El secretari general de Treball, Josep Ginesta, deixava caure fa uns dies, que la companyia havia fet certs passos encaminats a suavitzar el problema, però el comunicat que ha enviat avui el comitè de vaga evidencia que la situació segueix pràcticament en el mateix punt.

El personal de terra d'Iberia que treballa a l'aeroport de Barcelona es prepara, oficialment, per a noves mobilitzacions. No n'avança dates i, de fet, deixa la porta oberta a seguir negociant, tot i que "es dona un termini breu per trobar una solució". 

La UGT, sindicat a càrrec de la representació dels treballadors, ha explicat avui que s'havien compromès amb la conselleria de treball a buscar alternatives per portar fins al final la negociació i evitar aturades a l'agost. 

El personal de terra d'Iberia al Prat convoca vaga per al 27 i 28 de juliol

"La representació dels treballadors ha fet una proposta realista i adequada sobre les seves reivindicacions, fixant números mínims i terminis que cobrissin les necessitats de l'aeroport de Barcelona —ressenya el comunicat—. La posició de l'empresa de continuar organitzant uns torns de treball que no permeten la conciliació de la vida laboral i familiar, i l'abús de les prolongacions de jornada, donen la raó als treballadors i treballadores d'Iberia Barcelona en la necessitat de buscar solucions de caràcter immediat". 

És per això (i perquè, entenen, "no és positiu dilatar en el temps les possibles solucions") que tornen a col·locar sobre la taula la possibilitat de convocar vagues durant aquest mes d'agost. 

Els vigilants de seguretat

El conflicte no sembla avançar en millors termes en el cas dels vigilants de seguretat del Prat. Avui mateix s'ha sabut que el govern espanyol fixa uns serveis mínims del 90% en la vaga indefinida convocada a partir de divendres vinent per part dels treballadors de Trablisa. Les dues parts s'han emplaçat a una reunió demà, dimecres, per trobar una solució d'última hora. 

El govern fixa serveis mínims del 90% en la vaga de vigilants de seguretat del Prat