Economia 17/09/2019

El petroli cau i recupera un terç del que havia pujat

El barril baixa prop d'un 5% i se situa per sota dels 66 dòlars

Ara
1 min
Un operador dilluns a la borsa de Nova York, pendent de l'impacte de l'encariment del petroli en les cotitzacions.

BarcelonaEl preu del barril de petroli Brent per lliurar al novembre ha obert el dimarts en el mercat de futurs de Londres amb un lleuger descens, del 0,5%, però durant la jornada les baixades s'han anat accentuant fins a fregar el 5% davant la possibilitat que l’Aràbia Saudita pugui recuperar la producció abans del previst.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Dilluns el preu del barril de Brent, el de referència a Europa, es va disparar un 15%, fins a saltar dels 60 als 69 dòlars, però la baixada d'aquest dimarts va fer que cap al vespre el barril se situés lleugerament per sota dels 66 dòlars.

La companyia saudita Aramco, propietària de les refineries atacades dissabte per drons, havia avançat que trigaria diverses setmanes a restablir les operacions, cosa que podria tenir un fort impacte en el subministrament de cru, però el fet que Aramco hagi dit que podria recuperar la producció en un mes –és a dir, de forma relativament ràpida– sembla haver convençut els mercats.

La companyia saudita Aramco, propietària de les refineries atacades dissabte per drons, ha avançat que portarà diverses setmanes restablir les operacions, cosa que pot tenir un fort impacte en el subministrament de cru a nivell global. La producció de l'Aràbia Saudita es pot veure reduïda en prop de 5,7 milions de barrils diaris, cosa que representa el voltant del 5% de la producció global.

stats