Economia 05/07/2017

Piqué fitxa Messi i Cesc com a socis d’una nova empresa d’‘e-sports’

El jugador del Barça ha creat una companyia que es dedicarà exclusivament a la celebració de competicions de videojocs que compten amb l’assistència massiva de públic

i
àlex Font Manté
2 min
Piqué fitxa Messi i Cesc com a socis d’una nova empresa d’‘e-sports’

Gerard Piqué manté la seva hiperactivitat emprenedora. El jugador del FC Barcelona, fundador de l’empresa de videojocs Kerad Games -entre altres projectes-, ha creat una altra companyia, denominada eFootball.pro, que es dedicarà exclusivament a la celebració d’esdeveniments d’ e-sports, és a dir, competicions de videojocs que compten amb l’assistència massiva de públic. El mateix Piqué va anunciar al març a Twitter que buscava treballadors per a aquesta nova empresa. Aquest anunci es va produir poc després que diversos nous socis entressin a l’accionariat d’eFootball.pro. Segons ha pogut saber l’ARA, entre els nous accionistes hi ha futbolistes que comparteixen o han compartit vestidor amb Piqué al Barça, com Leo Messi i Cesc Fàbregas. A més d’aquests jugadors, hi ha altres socis que han entrat en la companyia, principalment persones de la confiança de Piqué (com Joan Mas o Arturo Canales). També ha entrat a l’accionariat un soci xinès.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Formalment, l’empresa es denomina E-Sports Media Rights, però opera sota la marca eFootball.pro, un nom que ja indica quin serà el focus de la companyia: el futbol. Les competicions d’ e-sports poden ser de qualsevol tipus de videojoc, inclosos jocs de guerra o de rol, però la intenció de Piqué és celebrar competicions únicament amb videojocs de futbol.

Aquestes competicions són un fenomen en països com els Estats Units o Corea, on s’omplen grans pavellons per veure com unes quantes persones juguen un campionat d’un videojoc determinat. Tot i que a Espanya aquest fenomen no està tan arrelat, ja hi ha clubs de futbol, com el València CF, que han creat una secció “per competir en els terrenys de joc virtuals”, segons va dir l’entitat en el seu moment.

Pèrdues a Kerad Games

El negoci principal de Piqué és Kerad Games, l’empresa que va crear el videojoc Golden manager i que el 2015 va facturar 1,3 milions d’euros (gairebé el triple que el 2014). Kerad Games, però, va perdre 671.000 euros enfront del benefici de 5.600 euros que havia obtingut un any enrere. La companyia (que encara no ha presentat al registre mercantil els resultats de l’any passat) va tancar el 2015 amb 35 treballadors, 14 més dels que tenia en l’exercici anterior. Kerad Games no va atendre ahir la trucada de l’ARA.

stats