Economia 04/05/2016

La plantilla de Delphi accepta el pacte de l'ERO a l'espera d'un nou inversor

Els acomiadaments comencen aquest mateix mes sense que encara hi hagi pactat un pla industrial que recol·loqui part dels 540 empleats

E. F.
2 min
J.Juan i Gutmar lideren l’oferta per salvar 200 empleats a Delphi

BarcelonaLa plantilla de Delphi dóna llum verda a l'acord sobre l'ERO pel tancament de la planta de Sant Cugat del Vallès. Van votar el 86% dels 540 empleats de la plantilla i el 'sí' a les indemnitzacions i condicions pactades entre direcció i sindicats va imposar-se amb el 78% dels vots, segons ha informat CCOO aquest dimecres. Hi va haver 80 vots en contra (el 17%), 19 en blanc i dos nuls.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La votació d'aquest dimarts a la planta suposa un punt i seguit en la situació dels treballadors, pendents ara de la negociació que han de continuar els membres del comitè amb els inversors interessats a instal·lar-se a la planta de Delphi per desenvolupar un pla industrial que pot garantir feina a una part dels acomiadats.

La direcció de Delphi ha cedit els actius de la planta als treballadors però executarà els primers acomiadaments -65 empleats marxen el 13 de maig- sense que hi hagi encara cap acord tancat de reindustrialització. El departament de Treball s'ha ofert com a mediació en les converses amb les empreses que han presentat, de moment, una oferta industrial.

L'oferta que hi ha damunt la taula és conjunta entre quatre empreses que s'han ofert a donar feina a quasi 210 treballadors de manera progressiva a la posada en marxa del seu pla industrial, en el camp de la indústria de la motocicleta, els mecanitzats i l'enginyeria.

Indemnitzacions de l'ERO

CCOO ha destacat el grau de "responsabilitat" de la plantilla amb la votació favorable a l'ERO, tot i ser una decisió difícil perquè, d'entrada, és acceptar la pèrdua del lloc de treball a l'espera que es concreti una alternativa de futur.

Els acomiadats rebran indemnitzacions 65 dies per any treballat amb un màxim de 42 mensualitats, una paga linial de 20.000 euros per cap, prejubilacions als 56 anys i un conveni especial de seguretat social per als majors de 55 anys.

stats