Automoció
Economia 04/12/2021

El Port i Merlin Properties també entra a la cursa de Nissan i proposa invertir 810 milions i crear 4.000 llocs de feina

Aposten per desenvolupar naus logístiques i industrials al servei portuari, així com un Data Center Hiperescala

ARA
1 min
La fàbrica de Nissan a la Zona Franca.

BarcelonaNou candidat a ocupar els terrenys que deixarà Nissan a la Zona Franca. El Port de Barcelona i Merlin Properties han presentat un projecte per crear 4.000 llocs de feina amb un desenvolupament de naus logístiques i industrials al servei portuari, a més d’un Data Center Hiperescala en l'espai que fins ara ocupava l'empresa automobilística japonesa. Segons ha avançat TV3 i ha confirmat l'ACN, el projecte suposaria una inversió de 810 milions d'euros. La nova proposta arriba mentre la mesa de reindustrialització formada pels governs, l’empresa i els sindicats busca alternatives a l'espera d'una resposta definitiva a la contraoferta enviada aquesta setmana al fabricant xinès Great Wall Motor, el candidat preferent per substituir Nissan a finals de desembre.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Aquest dimecres passat, a la taula de reindustrialització, ja es va posar sobre la taula una nova oferta: tal com explica l'edició d'aquest dissabte de l'ARA, la immobiliària australiana Goodman ha fet una proposta que comportaria una inversió de 550 milions d'euros i la creació de 3.200 llocs de feina. No obstant això, en la taula es va decidir fer un últim intent amb GWM i activar el pla B, el del hub d'electromobilitat que lidera QEV Technologies. Els sindicats de Nissan encara confien en una resposta positiva de GWM, però, en cas contrari, són més favorables al hub d'electromobilitat que a la proposta logística, ja que aposten per l'ocupació industrial, de més qualitat que la logística.

stats