Economia 27/09/2012

Hisenda avisa que no pagarà els deutes amb Catalunya

S'haurien de pressupostar 719 milions per complir amb el gruix d'inversions que dicta l'Estatut més els 970 milions dels impagaments corresponents a la liquidació del 2008 i el 2009

Ara
1 min
El ministre d'Hisenda al Senat, on va defensar els canvis a la llei d'estabilitat.

BarcelonaEl ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, veu "molt difícil" que els pressupostos per a l'any que ve, que el consell de ministres aprova aquest dijous, incloguin el pagament dels deutes que l'Estat té pendents amb Catalunya. Així ho han confirmar a l'ARA fonts del seu ministeri. A més, el clima preelectoral -amb la tensió creixent entre CiU i PP- impossibilita cap tipus de negociació amb el govern de la Generalitat per buscar un acord.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Aquest any s'haurien de pressupostar 719 milions per complir amb el gruix d'inversions que dicta l'addicional tercera de l'Estatut. A això cal sumar-hi, a més, els impagaments corresponents a la liquidació dels exercicis del 2008 (759 milions) i del 2009 (211 milions més). Els comptes per al 2012, que el govern espanyol va fer públics al mes d'abril, van deixar a zero aquest capítol.

Podeu llegir la notícia sencera a l'Ara Premium.

stats