Economia 14/09/2016

El preu de l'habitatge a l'àrea de Barcelona, per parades de metro

Un mapa interactiu et permet descobrir què costa viure a la teva zona o a l'àrea on voldries anar

Xavier Grau
2 min

BarcelonaLa conurbació de Barcelona presenta preus molt diferents tant de venda com de lloguer d'habitatge en funció del barri. Però en els preus també té incidència la facilitat d'accés al transport públic, sobretot el metro. Així, un pis al costa de l'estació de la línia 6 del Ferrocarrils de Reina Elisenda pot sortir a 5.116 euros el metre quadrat, mentre que al barri de Llefià, a Badalona, el cost pot ser d'uns 1.551 euros el metre quadrat.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El portal immobiliari Idealista ha elaborat el mapa dels preus de venda i lloguer a Barcelona relacionat amb les estacions del metro. El mapa incorpora els preus de taxació en un radi de 500 metres quadrats al voltant de cada estació.

Els responsables d'aquest portal volen que el portal sigui una eina que ajudi a la gent a buscar pis, de compra o de lloguer, en funció dels recorreguts que han de fer per anar, per exemple, a la feina. Així, per algú que treballi a la zona de la cruïlla de passeig de Gràcia amb Diagonal, el preu que hauria de pagar per viure a prop de la feina seria de 4.704 euros el metre quadrat, si és de compra, o de 15,7 euros al mes per metre quadrat si és de lloguer.

Aquesta persona podria trobar un pis molt més barat a només cinc estacions de la línia blava (la 5 del metro), a plaça de Sants, de 2.828,71 euros el metre quadrat de compra o 13,38 euros el metre quadrat de lloguer. Amb la línia verda, i només dues estacions més enllà, a Lesseps, podria aconseguir un pis per 3.648,04 euros el metre quadrat de compra, o 13,83 euros el metre quadrat de lloguer.

El mapa situa les tres estacions més cares a la línia 6 de Ferrocarrils de la Generalitat: Reina Elisenda, Sarrià i Tres Torres, totes elles per sobre dels 5.000 euros el metre quadrat de compra. Per contra, les més barates són Llefià, Can Peixauet, Santa Rosa i Can Zam, al voltant del 1.560 euros el metre quadrat.

Fernando Encinar, cap d'estudis d'Idealista, destaca que l'estudi té un caràcter "marcadament pràctic" i està pensat perquè sigui útil per a les persones que busquen un pis per trobar un habitatge el més adequat possible al seu pressupost minimitzant el temps dels desplaçaments.

stats