Economia 21/05/2019

El preu del butà torna a caure un 5% i se situa en 13,17 euros

La bombona s'ha abaratit un 14% els últims sis mesos

Ara
1 min
La bombona de butà s'abarateix quasi un 5%

BarcelonaEl preu mitjà de la bombona de butà baixarà un 4,98% a partir d'aquest dimarts, fins als 13,17 euros, segons una resolució publicada al 'Butlletí Oficial de l'Estat'. Actualment costava 13,86 euros.

Aquest últim descens, de 69 cèntims, és la tercera reducció consecutiva del preu de la bombona, que es revisa cada dos mesos. La baixada es deu a les aplicacions del superàvit pendent de períodes anteriors, que compensa l'augment dels costos de matèria primera i del transport. De fet, el descens podria haver sigut més gran, però la normativa estipula que la variació entre dues actualitzacions del preu mai pot superar el 5%. Aquest fet provoca un nou superàvit, que s'aplicarà en futures revisions.

Amb la nova reducció, el preu de la bombona estàndard –de 12,5 quilos– ha caigut un 14% des del novembre passat, quan es va produir l'última pujada. En les dues últimes revisions, el cost també havia disminuït més d'un 4% en tots dos casos. El preu regulat afecta totes les bombones d'ús domèstic, d'entre 8 i 20 quilos.

stats