Els preus a Catalunya baixen dues dècimes, fins a l'1,9%, a l'octubre

La inflació també es va reduir fins a una taxa interanual de l'1,6% al conjunt de l'Estat

L'índex de preus al consum (IPC) es va situar a Catalunya en l'1,9% en termes interanuals a l'octubre, fet que suposa dues dècimes menys que al mes de setembre, quan estava en el 2,1%, segons les dades publicades aquest dimarts per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

Al conjunt de l'Estat l'IPC es va situar a l'octubre en l'1,6%, quan al setembre era de l'1,8%, dues dècimes per sobre. Segons l'INE, els grups que van tenir un major impacte en aquest descens de la inflació van ser els transports, a causa de la baixada de preus dels carburants, que van perdre més d'un punt en la taxa interanual, fins al 2,2%. També hi va influir en menor mesura la baixada de preus en la roba i el calçat i en l'habitatge. La variació mensual, en canvi, es va quedar en el 0,8%.

D'altra banda, a Catalunya a l'octubre els màxims augments de preus es van produir en la roba i el calçat, que es van enfilar un 11% el mes passat. Els preus de l'oci i la cultura, en canvi, van caure un 1,7% i ja acumulen un descens del 2,2% des que va començar l'any.

Catalunya és juntament amb la ciutat autònoma de Melilla la regió d'Espanya amb una taxa interanual més elevada, mentre que en l'extrem oposat hi figura Múrcia, amb un taxa interanual d'un 0,9%.

Per províncies, Girona i Lleida han tingut les inflacions més altes de l'octubre, amb un augment de nou dècimes en tots dos casos, seguida de Tarragona, amb vuit dècimes, i de Barcelona, amb set.
pel que fa a les taxes interanuals, Girona ha estat la que ha experimentat un repunt més elevat, amb un 2,1%, seguida de Lleida (1,9%), Barcelona (1,8%) i Tarragona (1,6%).