Economia 29/06/2015

Els preus tornen a pujar a Espanya 13 mesos després

La inflació va augmentar un 0,1% al juny, el primer ascens des del maig del 2014, degut a les pujades dels preus de la llum i l'alimentació

Ara
1 min
Evolució de l'IPC en taxa interanual

BarcelonaAdéu al risc de deflació. Els preus van pujar a Espanya un 0,1% durant el mes de juny, segons ha avançat aquest dilluns l'Institut Nacional d'Estadística (INE), cosa que suposa el primer augment de preus que es registra en més d'un any. En concret, feia 13 mesos (des del maig del 2014) que l'IPC registrava descensos.

Segons el comunicat publicat aquest dilluns per l'INE, la pujada dels preus respon principalment als augments que s'han registrat en l'electricitat i l'alimentació.

El punt d'inflexió dels preus va ser el passat gener. Després de mesos amb caigudes cada cop més fortes, al gener la tendència es va revertir coincidint amb la intervenció del Banc Central Europeu. El BCE, preocupat per la tendència negativa dels preus a molts països europeus, i davant els seus estudis interns que indicaven unes perspectives molt magres per a la inflació, va decidir actuar. Amb la seva decisió, el BCE va aconseguir que els preus comencessin a augmentar.

stats