Economia 17/06/2019

Quatre nous correus del Banc d'Espanya confirmen la crisi de Bankia en la sortida a borsa

L'antic inspector clau José Antonio Casaus aporta noves proves durant el judici oral del cas

i
Ernesto Ekaizer
1 min
La seu de Bankia, a Madrid.

MadridAbans que comenci aquest dilluns la prova dels pèrits en el judici oral del cas Bankia, l'inspector clau del Banc d'Espanya, José Antonio Casaus, ha aportat quatre nous correus interns que confirmen la crisi del grup BFA-Bankia el gener del 2012.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En un d'aquests missatges, Casaus deixa constància d'una reunió que va mantenir en aquelles dates amb el soci auditor de la firma Deloitte Francisco Celma –tots dos seuen al banc dels acusats– en la qual el segon va informar de com veien els auditors la situació.

La trobada estava dedicada a examinar la situació crítica del Banco Financiero y de Ahorros (BFA), accionista de Bankia. Celma, segons el correu, revelava que el conseller delegat de Bankia, Francisco Verdú, havia dit en una reunió que si haguessin sabut aquest context no haurien sortit a borsa el 20 de juliol del 2011.

Un altre dels correus assenyala la cúpula del Banc d'Espanya, integrada pel cap de grup José Antonio Gracia i el director del departament de Caixes, Pedro González, tots dos per sobre de Casaus. Aquests càrrecs superiors van alterar el sentit de l'informe dels inspectors adjunts a BFA-Bankia l'abril del 2012, en el qual s'oposen a autoritzar el pla de l'expresident de l'entitat, Rodrigo Rato, per adaptar-se al primer decret del ministre d'Economia Luis de Guindos.

El correu reflecteix el que diu l'informe per elevar-lo a la comissió executiva del Banc d'Espanya abans del 13 d'abril del 2012 amb totes les observacions dels inspectors mutilades. Aquesta comissió va aprovar el pla de Rato.

stats