Quirón desplaça Huawei: el quadern del Mobile (dia 0)

El congrés compta amb més de 80 cabines per fer test d'antígens a 15 euros a tothom qui accedeixi al recinte

2 min
Prova PCR per entrar al MWC a Barcelona

BarcelonaMostres nasals en lloc d’antenes. Les condicions sanitàries han comportat que el principal ocupant d’espai al Mobile World Congress, que comença formalment aquest dilluns, no sigui l’empresa xinesa de telecomunicacions Huawei sinó el dispositiu que QuirónSalud ha desplegat per encàrrec de GSMA per practicar proves ràpides d’antígens a tothom -expositors, muntadors, visitants, periodistes- qui vulgui accedir a l’esdeveniment. Aquest diumenge he comptat fins a 80 cabines d’extracció de mostres nasals, més 24 taulells per abonar -només amb targeta- els 15 euros que costa la prova, parcialment subvencionada per l’organització.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Per estalviar-te cues en dies posteriors, pots pagar al mateix temps els dos tests que t’hauràs de fer si vols assistir a les quatre jornades del MWC, perquè el codi QR d’accés només s’activa si el resultat negatiu té menys de 72 hores. Paradoxalment, el centre sanitari està situat al mateix pavelló 1 de Fira Gran Via que sol estar ocupat per Huawei, de manera que on cada any hi vèiem antenes de telefonia ara ens fiquen un bastonet al nas. A l'acabar, l’amable treballadora sanitària et dona un prospecte dels serveis de Quirón per a empreses, que pots llegir mentre esperes rebre al mòbil el missatge de text confirmant-te que no ets portador del maleït bitxo.

Telecos més sostenibles. Fins que el MWC obri formalment les portes aquest dilluns no sabrem a quin altre pavelló ha anat a parar l’estand de Huawei, l’únic dels tres grans subministradors d’equipament de xarxes que ha mantingut la participació presencial després de les baixes d’Ericsson i Nokia. La firma és també l’única que ha respectat la tradició de convocar algun acte el diumenge abans del MWC. En aquest cas, una sessió a l’Hotel W sobre la necessitat d’unes TIC més ecològiques.

Gràcies a uns equips més eficients, el consum energètic derivat de transportar cada bit de dades ha caigut en picat, però cada vegada circulen més bits, de manera que som on érem, i, com saben els lectors, l’electricitat és cada vegada més cara. Per això diverses operadores han explicat a Barcelona les seves iniciatives per rebaixar el consum elèctric de les seves xarxes.

stats