Economia 01/10/2014

El govern espanyol estaria negociant un nou Eurovegas, però xinès, per a Madrid

Segons el diari digital 'El Confidencial', Rajoy va tancar un acord d'inversió milionària amb el magnat Wang a la Xina

Ara
2 min
Reunió de Mariano Rajoy amb el president de la Xina, Xi Jinping, la setmana passada a Pequín. EFE

MadridEl president espanyol, Mariano Rajoy, va aprofitar el seu viatge a la Xina la setmana passada per reunir-se amb l'home més ric de la Xina, el magnat Wang Jianlin. De la reunió en va sortir el compromís oficial vague de més inversions a Espanya. Però segons publica aquest dimecres el diari digital El Confidencial, el president espanyol hauria aprofitat la trobada per anar més al gra i acabar tancant un nou projecte de grans dimensions per a Madrid després del fracàs d'Eurovegas.

L'home de confiança de Wang hauria estat negociant durant mesos la construcció d'un macrocomplex al sud de Madrid que inclouria promocions d'habitatges, hotels, centres comercials i fins i tot alguns centre de joc, tot i que, a diferència d'Eurovegas, el projecte fallit del magnat nord-americà Sehldon Adelson, no es tractaria d'un gran complex de casinos.

La ubicació, però, d'acord amb la informació d''El Confidencial', seria la mateixa: el sud-est de Madrid, a les rodalies d'Alcorcón, una zona en procés de requalificació.

Rajoy es va reunir divendres passat amb Wang, propietari de Wanda Group –la major immobiliària de Xina, que compta amb 166 centres comercials i 55 hotels de cinc estrelles–, a l'ambaixada d'Espanya a Pequín just abans de trobar-se amb empresaris espanyols amb interessos a la Xina.

Wanda Group ja ha començat a invertir a Espanya. De fet, va comprar al Banco Santander l'Edificio España de Madrid el passat juny per 265 milions d'euros amb la intenció de construir-hi un hotel. Llavors l'administració també va fer de mitjancera. Ara Rajoy hauria volgut tancar personalment el projecte amb el magnat xinès per evitar que a Madrid se li torni a escapar de les mans un inversió similar a la d'Eurovegas.

stats