Economia 08/07/2015

Rajoy, sobre la proposta grega: "La música és diferent a la que hem sentit fins ara, i això és positiu"

El president espanyol admet que la crisi "afecta una mica" Espanya, però defensa que "passi el que passi" l'Estat seguirà dins de l'euro

Ara
2 min
Mariano Rajoy ha rebut aquest dimecres a la Moncloa al president del Perú, Ollanta Humala, i han ofert una roda de premsa conjunta. EFE

MadridEl govern espanyol celebra, encara que amb cautela, la petició formal per part de Grècia d'un tercer rescat. "La música és diferent a la que hem sentit fins ara, i això és positiu. La lletra la veurem demà [dijous]", ha assenyalat el president de l'executiu central, Mariano Rajoy, durant una roda de premsa conjunta amb el president del Perú, Ollanta Humala, des de la Moncla. Rajoy ha admès que la crisi "afecta una mica" Espanya, però defensa que "passi el que passi" l'Estat seguirà dins de l'euro.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"La demagògia sol xocar amb la realitat"

El president del govern espanyol ha criticat les últimes decisions del seu homòleg grec, Alexis Tsipras, i del discurs de Podem, que s'alinea amb les posicions de Syriza, així com també per la posició ambigua del PSOE. "Normalment la demagògia sol xocar amb la realitat, parlar és molt fàcil i prometre també, però governar és més difícil", ha assenyalat considerant un "disbarat" que el PSOE vulgui canviar totes les decisions que ha pres el PP durant aquesta legislatura amb "el suport de Podem". "Això és dolent per a Espanya i dolent per als espanyols", ha afegit.

"Espero que les coses es facin bé"

Rajoy confia que el govern de Tsipras comenci a fer "les coses bé" després d'haver "perdut molt de temps" i haver empitjorat les seves perspectives de creixement i haver entrat de nou en recessió, segons el punt de vista de l'executiu popular. Preguntat què passaria si finalment no s'arribés a un acord, el president espanyol ha informat que es decidirà el cap de setmana, en una reunió amb l'eurogrup el dissabte i diumenge una reunió dels caps d'estat i de govern. "Però això s'ha d'acabar, per a bé, esperem que sigui així, o per a no, esperem que no", ha valorat. "La incertesa s'ha d'acabar", ha afegit.

stats