Economia 11/12/2014

Rajoy: "La crisi ja és història"

El president del govern espanyol reivindica davant d'empresaris a Madrid que aquest serà "el primer Nadal de la recuperació"

Efe
1 min
El president espanyol, Mariano Rajoy, avui, en l'acte de celebració al Congrés del dia de la Constitució /EFE

MadridEl president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha donat per superada la crisi a Espanya. "Avui podem dir que en molts aspectes la crisi és història del passat", ha defensat a Madrid davant d'empresaris. "I podem dir que aquest Nadal serà el primer de la recuperació", ha afegit.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Amb aquest diagnòstic, el president ha fet valer l'optimisme que fa mesos que vol transmetre el govern espanyol sobre la situació econòmica. La nota encara preocupant, ha dit Rajoy, és l'atur que no dóna treva però ha avisat que l'executiu tampoc aturarà les mesures per tal que es redueixi.

Rajoy ha fet un repàs de les mesures preses a Espanya en els pitjors moments de la recessió i n'ha fet una avaluació positiva dels resultats. "Vam demanar sacrifici i esforços compartits", ha defensat, i ha dit que el seu govern no va intentar maquillar la realitat sinó que hi va fer front.

Per tot això, el president de l'executiu ha subratllat que Espanya ha passat de ser objecte de preocupació a ser escoltada en els fòrums, i de ser el malalt a estar a l'avantguarda de la recuperació a Europa.

Rajoy ha fet aquesta intervenció en la clausura d'una trobada empresarial sobre la internacionalització organitzada pel Consell Empresarial per a la Competitivitat (CEC), l'ICEX i la CEOE, en què ha advertit que durant aquest procés de millora de l'economia, Espanya ha comptat amb l'avantatge de l"estabilitat" política.

stats