Economia 28/05/2018

La recaptació per l'impost de matriculació es dispara un 28%

Hisenda recull 148 milions entre gener i abril per l'augment de vendes i pels totterrenys

Ara
1 min
L'aprovació d'un pla d'ajudes a la compra de vehicles era una mesura esperada per fabricants i concessionaris.

BarcelonaLa recaptació per l'impost de matriculació va arribar als 148 milions d'euros en els quatre primers mesos de l'any. Aquest import és un 28% més que el mateix període de l'any anterior, quan es van comptabilitzar 115,5 milions, segons les dades publicades per l'Agència Tributària.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Fonts del sector recollides per Europa Press asseguren que l'increment dels ingressos per aquesta taxa, transferida a les comunitats autònomes, es justifica pel creixement del mercat automobilístic espanyol i per la demanda més gran de vehicles totterreny, que són més cars i emeten més emissions, de manera que s'inscriuen en trams superiors de l'impost.

D'aquesta manera, en aquest exercici la quota mitjana a ingressar a les arques públiques per la matriculació d'un vehicle nou va ser de 327 euros, cosa que suposa una pujada del 14% en comparació amb els 286 euros recaptats en el primer quadrimestre de l'any previ.

Entre el gener i l'abril del 2018, el preu mitjà dels vehicles venuts (amb l'impost) va ser de 17.198 euros, un 1,6% més, alhora que les emissions mitjanes de diòxid de carboni (CO2) van ser de 117 grams per quilòmetre, un gram més que en aquests mesos del 2017, dada que també es té en compte a l'hora de pagar aquesta taxa.

Només a l'abril, els ingressos públics en concepte d'impost de matriculació van arribar a un volum de 39 milions, un 49% de creixement si es compara amb els 26 milions comptabilitzats en aquest mes del 2017. La quota mitjana a ingressar per vehicle a l'abril va ser de 333 euros, un 25% més, alhora que el preu mitjà per cada vehicle, amb impost de matriculació, va ser de 17.053 euros, un 2,4% més. Les emissions mitjanes també van augmentar dos grams, fins als 118 per quilòmetre.

stats