Economia 12/01/2019

Reig Jofre destina 30 M€ a créixer en el negoci de la liofilització

La farmacèutica catalana preveu generar 100 llocs de treball quan estigui a ple rendiment

Ara
2 min
Reig Jofre destina 30 M€ a créixer en el negoci de la liofilització

La farmacèutica catalana Reig Jofre destinarà 30 milions d’euros a ampliar la planta de medicaments injectables estèrils que té a Sant Joan Despí (Baix Llobregat) i preveu generar 100 llocs de treball quan estigui a ple rendiment. Així ho va manifestar ahir el conseller delegat de la farmacèutica, Ignasi Biosca, durant l’acte de col·locació de la primera pedra d’aquest projecte d’ampliació, que hauria d’estar enllestit a finals del 2020, durant un acte al qual va assistir l’alcalde de Sant Joan Despí, Antoni Poveda, segons va informar Efe.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Les previsions de Reig Jofre estimen que la planta estarà operativa el 2021, un cop obtingudes les autoritzacions de la FDA i l’EMA, els reguladors sanitaris dels EUA i Europa, respectivament.

A la planta hi treballen actualment unes 340 persones, però amb l’ampliació es crearan uns 20 llocs de treball, que es convertiran en un centenar quan estigui a ple rendiment.

Després de l’ampliació, aquesta planta es convertirà en el centre de liofilització equipat amb tecnologia d’aïlladors més gran d’Espanya, i un dels més grans d’Europa, segons va informar la farmacèutica familiar en un comunicat.

L’ampliació de la planta consisteix en la construcció d’un nou edifici dotat de tres liofilitzadores de grans dimensions en una superfície de prop de 2.500 metres quadrats.

Nous mercats internacionals

Això permetrà triplicar la capacitat de producció actual fins a arribar als 50 milions de vials liofilitzats quan la planta estigui a ple rendiment. La liofilització és una tecnologia que es basa en la congelació d’un producte amb la finalitat de conservar-lo millor.

Amb aquestes inversions, Reig Jofre preveu donar resposta als seus plans d’entrada o creixement en mercats com els EUA, Indonèsia, Corea i el Japó.

El conseller delegat de Reig Jofre va ressaltar el compromís de la companyia amb “la creació de teixit industrial” i amb la generació d’“ocupació d’alta qualificació a Catalunya”, mentre que l’alcalde de Sant Joan Despí va agrair “l’aposta de futur i de dimensió internacional” que fa Reig Jofre amb aquesta ampliació de planta. L’empresa va facturar 168 milions el 2017 i en va guanyar vuit.

stats