Economia 05/02/2019

Renault, Nissan i Mitsubishi s'alien amb Google per fer taxis autònoms

Les tres marques esperen superar els 14 milions de cotxes venuts a finals del 2022

Ara
1 min
El taxi s'autoregularà per consulta vinculant

BarcelonaL'aliança automobilística Renault-Nissan-Mitsubishi estudia una possible associació amb Google per desenvolupar taxis autònoms i altres serveis que utilitzin vehicles de conducció autònoma.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons la publicació japonesa 'Nikkei', els fabricants d'automòbils treballaran amb Waymo, la companyia de tecnologia de conducció autònoma d'Alphabet (Google). L'acord esrà en la fase final i les companyies planegen fer-lo públic aquesta primavera.

Renault-Nissan-Mitsubishi ja va firmar amb Google el setembre de l'any passat un acord global tecnològic per integrar el sistema operatiu Android en els seus vehicles, i així, oferir serveis d'entreteniment intel·ligent i aplicacions per als seus clients. Es preveu que amb aquest acord, que començarà el 2021, es registri un augment de les vendes que superi els 14 milions d'unitats per a finals del 2022.

El pla ja ha anunciat que també inclourà el llançament de 12 nous vehicles elèctrics de zero emissions, noves tecnologies de conducció autònoma i el desplegament de l'Alliance Intelligent Cloud, que proporcionarà una plataforma per integrar l'administració de dades, sistemes d'informació i entreteniment i per facilitar actualitzacions i diagnòstics remots.

A finals del 2018, Waymo va llançar el seu primer servei comercial amb cotxes autònoms a Phoenix (Estats Units). El servei cobrarà als passatgers individuals per viatge i a les empreses, com Walmart, que vulguin pagar per portar els seus clients a les botigues.

stats