ECONOMIA
Economia 11/11/2013

Rodrigo Rato defensa la seva gestió a Bankia justificant que va aprovisionar 20.000 milions

L'expresident de Bankia afirma que "és responsable de l'entitat fins al 7 de maig del 2012", i que fins a aquell moment la cotització de les accions "era equiparable a la de la resta de bancs"

Toni Garganté
2 min
Rodrigo Rato entra al Palament per comparèixer davant la comissió d'investigació de caixes, acompanyat per Alícia Sánchez-Camacho i Dolors Montserrat / PERE VIRGILI

BarcelonaL'expresident de Bankia Rodrigo Rato, que ha entrat a la sala de la comissió escortat per la líder del PP a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, ha afirmat aquest dilluns al Parlament que "només se sent responsable de la gestió des del seu nomenament com a president de Caja Madrid i fins al 7 de maig del 2012", dia en què va ser destituït com a president de Bankia. L'exministre ha justificat la seva gestió en les provisions de 20.000 milions d'euros que es van implementar durant el seu mandat de dos anys. No ha volgut qualificar el treball de l'anterior equip directiu de Miguel Blesa, però ha donat pistes quan ha destacat que "aquestes dotacions no es van referir a crèdits que vam donar nosaltres".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Sobre la comercialització de participacions preferents, Rato ha assenyalat que en el seu període al capdavant de l'entitat no es va aprovar cap emissió de deute d'aquest tipus i que el bescanvi per accions va ser totalment validat per la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), i que "fins al 7 de maig del 2012 la cotització de les accions era equiparable a la de la resta de bancs", referint-se a la davallada del preu dels títols a partir de l'endemà, que al capdavall va afectar directament la conversió de les preferents.

Rato ha explicat que l'últim sou anual que va rebre al capdavant del banc va ser de 600.000 euros, i l'any anterior, d'1,4 milions. Rato ha iniciat la seva compareixença a la comissió de caixes al Parlament referint-se a la seva intervenció anterior al Congrés de Diputats i no ha realitzat cap discurs, sinó que s'ha ofert directament a respondre a les preguntes dels representants dels partits polítics. A la pregunta de per què ningú va preveure la crisi internacional, el que va ser màxim responsable de Bankia ha destacat que l'únic organisme internacional que ha fet autocrítica per no haver previst la crisi financera ha sigut l'FMI, una entitat que el mateix Rato va presidir.

Preguntes de David Fernàndez, amb una sabata a la màEl portaveu de la CUP, David Fernàndez

, ha mostrat al final del seu torn de preguntes una sabata –concretament, una sandàlia- a Rato, similar a la que fa anys es va llançar a Saddam Hussein, i li ha preguntat "si tenia por" per haver provocat tants problemes a moltes famílies. Rodrigo Rato l'ha mirat astorat sense respondre.

stats