Economia 11/11/2013

David Fernàndez, a Rodrigo Rato, al Parlament: "Fins aviat, gàngster"

El portaveu de la CUP manté el to que exhibeix amb els banquers en la compareixença de l'expresident de Bankia i li ensenya una sabata

Toni Garganté
1 min

BarcelonaDuel d'alta tensió al Parlament aquest migdia en la comissió d'investigació de les caixes. Finalment ha comparegut Rodrigo Rato, expresident de Bankia, ex director gerent l'FMI i exvicepresident del govern espanyol de l'època de José María Aznar, el president que va participar en la guerra de l'Iraq.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Tots aquests elements de la biografia de Rato han aflorat durant el torn de preguntes del portaveu de la CUP, David Fernàndez, a l'exdirectiu de Bankia. El diputat ha mantingut el to que aplica als banquers i ha pressionat Rato, que aparentment s'ha mantingut impassible amb respostes de l'estil de "no sé d'on es treu aquestes xifres que diu" i "no tinc res a dir".

L'escena culminant ha arribat al final, quan Fernàndez s'ha tret una sabata i l'ha mostrat a Rato, al qual ha preguntat si reconeixia el gest que es fa en el món àrab per protestar, moment en què ha recordat la guerra de l'Iraq. En un punt determinat, Fernàndez ha preguntat a Rato: "Vostè no té por?". "De vostè?", ha preguntat Rato, desafiador. "No, de perdre-ho tot, com els ha passat a milers de famílies, de veure que la gent se n'atipi", ha especificat el diputat de la CUP. "No respondré a aquesta pregunta", ha replicat l'expresident de Bankia.

Amb la sabata a la mà, Fernàndez ha acabat el seu discurs mentre la presidenta de la comissió, la popular Dolors Montserrat, l'anava avisant que se li havia acabat el temps. "Ens veiem a l'infern. El seu infern és la nostra esperança, és el carrer. Fins aviat, gàngster! Fora la màfia!", han sigut les últimes paraules de Fernàndez.

stats