Economia 17/05/2016

Rosell diu que la feina fixa i segura és cosa del segle XIX

El president de la patronal CEOE insta les empreses a fer el salt cap a la digitalització a Espanya

Ara
2 min
El president de la CEOE, Joan Rosell.

BarcelonaEl president de la CEOE, Joan Rosell, creu que la feina "fixa i segura" és aigua passada. El líder de la patronal espanyola considera que es tracta "d'un concepte del segle XIX" i que el futur caldrà guanyar-se'l cada dia.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Rosell ha fet aquestes declaracions a Madrid en la presentació d'un estudi sobre digitalització empresarial patrocinat per Siemens. El document recull que Espanya va endarrerida pel que fa al salt digital del seu teixit empresarial.

Rosell ha volgut esperonar els empresaris amb els reptes de futur que tenen al davant i ha afirmat que part de la transformació s'està donant al mercat de treball. Ha estat en aquest context que ha situat com una cosa del passat la visió d'un lloc de treball fix i segur.

Ha assenyalat que una de les assignatures pendents més urgents per a les empreses és la digitalització i la formació en aquest camp dels treballadors. "Correm el perill de perdre el tren de la revolució digital", ha dit en un acte a Madrid aquest dimarts.

La CEOE i Siemens han presentat les conclusions d'un estudi conjunt sobre digitalització. "Transforma els negocis i rebaixa costos augmentant la competitivitat", ha defensat, i ha lamentat que el sector públic a Espanya vagi per darrere en aquesta transformació i mantingui estructures "rígides i antigues".

Però no és la primera vegada que les visions de Rosell sobre el mercat de treball generen controvèrsia. El president de la CEOE no es mossega la llengua a l'hora de demanar més flexibilitat al mercat laboral espanyol.

És partidari, per exemple, que es "relaxin" els drets dels treballadors fixos. Rebaixar la protecció dels indefinits, sosté, ajudaria a reduir la dualitat que persisteix avui amb els empleats eventuals.

El president de la CEOE també s'ha posicionat a favor de l'acomiadament lliure per facilitar reestructuracions empresarials i evitar el tancament d'empreses.

Foment del Treball, contra l'increment del salari mínim

Quan es tracta de parlar d'increment salarial, la patronal espanyola apel·la a la prudència. Foment del Treball, que és membre d'aquesta organització, ja ha rebutjat obertament que s'obri el debat sobre l'increment del salari mínim interprofessional a Espanya. Pot posar en perill, diuen, la competitivitat empresarial.

Rosell és partidari que la pujada salarial a les empreses, pactada en un acord marc amb els sindicats CCOO i UGT, sigui flexible per adaptar-se a la situació de cada empresa.

stats