Economia 24/11/2014

Rosell diu que li agradaria que els joves no emigressin però que "és el que hi ha"

El president de la CEOE diu que li agradaria conèixer "amb dades i números" les propostes econòmiques de Podem

Ara
2 min
Joan Rosell, president de la patronal espanyola

BarcelonaEl president de la CEOE i candidat a la reelecció, Joan Rosell, ha assegurat que li agradaria que la conjuntura actual fos diferent perquè els joves espanyols no haguessin de marxar a cercar oportunitats a altres països, però ha assenyalat que "això és el que hi ha" veient la situació que encara travessa l'economia.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Rosell ha fet aquestes declaracions a la seu de la patronal autonòmica valenciana Cierval, després de reunir-se amb el president de l'organització, José Vicente González, per explicar-li les seves propostes com a candidat davant el nou procés electoral de la CEOE.

Ha destacat que Espanya ha estat en aquest segle "el major receptor de persones no natives", però en aquest moment, no hi ha les oportunitats que tots voldrien i hi ha persones, "bàsicament joves i especialment universitaris, que estan veient possibilitats en altres països i se'n estan anant".

"Això és el que hi ha en aquesta situació. Ens agradaria que fos diferent però desgraciadament veiem que els números van en aquesta direcció", ha assegurat.

El president de la patronal ha assenyalat que s'ha iniciat la recuperació i s'està començant a crear ocupació i empreses. Ha calculat que aquest any se'n crearan "més de 60.000".

Pel que fa a la contractació ha advocat per "començar de zero i posar les mateixes condicions per a tothom", tant per als onze milions de contractes indefinits com pels quatre milions de temporals que hi ha a Espanya". "Crec que seria bo, i ho hem defensat moltes vegades, un únic contracte indefinit amb unes possibilitats d'entrada i sortida pactades des del primer moment", ha destacat Rosell, que ha assenyalat que es tracta d'"una simple teoria", però quan s'acosten a la realitat "això és molt difícil".

Guanys empresarials

Sobre els salaris, ha dit que hi haurà creixement en les empreses que estan guanyant competitivitat, obtenint beneficis i guanyant més diners que fa dos o tres anys, tot i que ha dit que aquestes empreses representen en aquests moments només el 40% del total.

Preguntat per les propostes econòmiques de Podem, ha reiterat que li agradaria "conèixer-les amb detall, amb números i dades", i ha demanat tocar de peus a terra perquè la realitat "és molt dura".

stats