Banca
Economia 07/09/2021

El Sabadell planteja acomiadar 1.900 treballadors i tancar 320 oficines

L'expedient presentat pel banc català afecta el 31% d'oficines i el 9% de la plantilla

Rut Font Camats
2 min
La seu del Banc Sabadell a l’avinguda Diagonal amb el carrer Balmes, a Barcelona.

BarcelonaEl Banc Sabadell ha plantejat el tancament de 320 oficines i la conversió de 172 en caixes avançades en marc de l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) iniciat per la direcció de l'entitat. Segons han explicat fonts pròximes a la negociació a Europa Press, abans de juliol ja es van tancar 105 oficines i se'n van reconvertir 27, de manera que a la pràctica en desapareixeran ara 215 i hi haurà 145 conversions. A les noves oficines seguiran funcionant els caixers i els serveis bàsics. D'aquesta manera, estan implicades en l'ERO el 31% de les 1.588 oficines que el Sabadell té repartides per tot Espanya, segons el seu informe del primer semestre del 2021.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La setmana passada la direcció de l'entitat bancària ja va comunicar als sindicats que l'ERO afectaria un total de 1.900 treballadors, una xifra que representa un 9% de la seva plantilla. Tot i que l'afectació final dependrà de les negociacions entre l'empresa i els representants dels treballadors, el pla afectaria, sobretot, la xarxa d'oficines, ja que concentra el 85% de les sortides proposades.

Rendibilitat baixa

El Banc Sabadell justifica aquest procediment en la necessitat de reduir costos per valor de 100 milions d'euros per tal d'incrementar la rendibilitat del negoci, un dels objectius platejats en el seu pla estratègic 2021-2023. Concretament, la direcció vol disminuir les despeses derivades de la transformació del model de negoci, l'automatització i la simplificació de processos.

Pel que fa als sindicats, CCOO explica que l'entitat bancària els ha entregat un informe tècnic i que l'assessor extern del Sabadell els ha explicat les motivacions de l'ERO. La representació dels treballadors, però, ha rebutjat "totes les explicacions donades" i afirma que cal estudiar l'informe per contrastar la informació i preparar "contrapropostes". De fet, CCOO va proposar la setmana passada repetir la mateixa fórmula de l'ERO aprovat l'any passat: una reestructuració basada en prejubilacions i jubilacions anticipades, ja que més de 2.000 treballadors del banc tenen més de 55 anys.

stats