Banca
Economia 02/09/2021

L'ERO del Sabadell afectarà 1.900 treballadors

Els sindicats titllen la xifra de desproporcionada i l'empresa argumenta causes estructurals

2 min
Una sucursal del Banc Sabadell, en una imatge d'arxiu.

BarcelonaDesprés que dilluns la direcció del Banc de Sabadell comuniqués als sindicats la presentació d'un expedient de regulació d'ocupació (ERO), avui l'entitat bancària en la reunió que ha mantingut a la seu de l'entitat a Sant Cugat del Vallès amb el comitè d'empresa els ha concretat que l'ERO afectarà finalment 1.900 treballadors, cosa que representa un 9% del total de la plantilla. La proposta ja ha estat rebutjada pels sindicats, que l'han titllat de "desproporcionada".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"És un insult a tota la plantilla; [...] presentar-lo poc després d'acabar les vacances i sense buscar prèviament alternatives és una mostra del poc respecte que té el banc pels empleats", ha subratllat Comissions Obreres (CCOO) en un comunicat.

El sindicat, tal com ja va argumentar dilluns, manté que no hi ha raons per plantejar l'ERO i proposa que igual que l'ERO de l'any passat, que va afectar 1.800 treballadors, es faci una reestructuració basada en prejubilacions i jubilacions anticipades. En aquest sentit, Comissions Obreres recorda que més de 2.000 treballadors del Sabadell tenen com a mínim 55 anys.

Un altre motiu pel qual el sindicat troba inacceptable l'ERO és perquè el Sabadell té previst incorporar en els pròxims tres anys mig miler de treballadors amb 55 anys. "Seguim pensant que no hi ha motius per emprendre un procés d'aquestes característiques, sobretot quan, fruit d'un acord, s'ha reduït la plantilla en 1.800 persones amb prejubilacions i jubilacions anticipades i s'han fet contractacions durant el 2021", defensa el sindicat.

L'entitat, que ja havia insinuat l'expedient durant la presentació del seu pla estratègic 2021-2023, al maig, ha justificat l'ERO per causes estructurals i argumenta que cal reduir costos per incrementar la rendibilitat del negoci, que es troba sota mínims entre el sector. Els sindicats han reclamat a la direcció l'informe complet que justifica l'expedient.

Aquest ERO se suma els ja presentats en el sector aquest any per CaixaBank, després de la seva integració amb Bankia, i que afecta 6.452 treballadors, i el del BBVA, que ha acabat reduint la plantilla 2.935 persones.

stats