Sánchez Llibre defensa que el nou escenari polític permet el retorn d’empreses

Fins ara el retorn de les seus socials que van marxar per l'1-O ha sigut quasi inexistent

2 min
Josep Sánchez Llibre, president de Foment del Treball, aquest dijous a les jornades del Cercle d'Economia.

BarcelonaComença a ser l’hora que tornin les empreses que van traslladar la seva seu social després de l’1 d’octubre del 2017. Així ho creu Josep Sánchez Llibre, president de Foment del Treball, que ha assegurat que el nou escenari polític i institucional permet aquest retorn. Així ho ha explicat durant la seva participació a la reunió anual del Cercle d’Economia que se celebra aquesta setmana a Barcelona, en la qual els indults als presos polítics s’han convertit en un dels temes recurrents de debat.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Per a Llibre, en les últimes setmanes “s’estan fent passos per normalitzar les relacions entre Catalunya i Espanya” i, en aquest sentit, ha defensat que els indults facilitaran aquesta normalització. “Cal continuar insistint perquè amb les màximes complicitats puguin tornar les empreses”, va afegir. Els gestos que Llibre valora són l'article Mirant al futur d'Oriol Junqueras (el qual apostava de manera clara per la via acordada amb l'Estat) o les trobades de Pere Aragonès tant amb Pedro Sánchez, la setmana passada, com amb el rei Felip VI, aquest dimecres a la mateixa reunió del Cercle.

El retorn dels milers de seus socials que van sortir de Catalunya és un dels temes que Llibre ha perseguit des de la seva arribada a la presidència de Foment, a finals del 2018. “Els fruits els veurem en quatre anys i ho començarem a veure el 2020”, va dir Llibre en una entrevista amb aquest diari un any després, el desembre del 2019. Tot i així, fins ara els moviments han sigut inexistents.

Les paraules de Llibre tenen una rellevància especial per la bona relació que hi ha entre la cúpula de Foment i La Caixa, entitat que juntament amb el Banc Sabadell van liderar les sortides empresarials i que, amb la seva decisió, en van arrossegar moltes d’altres de més petites a seguir els seus passos. Tot i així, ningú preveu que tornin a Catalunya les seus dels bancs. Pel que fa a la resta, tot i el desig de Llibre, de moment tampoc hi ha cap novetat. "És molt difícil però, si no ho aconseguim, haurem fracassat com a país", va dir Llibre.

stats