Patronals
Economia 02/05/2022

Sánchez Llibre redobla els atacs a Colau: "És autoritària, arrogant, poc democràtica i sectària"

Foment reclama rebaixes a l'IRPF per compensar la inflació i allargar la vida de les nuclears

2 min
El president de Foment, Josep Sánchez Llibre.

BarcelonaFoment del Treball considera que caldria deflactar la tarifa de l'IRPF per a compensar l'elevada inflació. És una de les propostes que ha fet aquest dilluns el president de la patronal catalana, Josep Sánchez Llibre, davant l'assemblea general d'aquesta entitat. "A curt termini és indispensable que el govern de l’Estat deflacti l’IRPF d’acord amb la inflació", ha dit el president de la patronal, perquè això "no és abaixar els impostos, sinó que evita estar enganyant els contribuents". En aquest sentit, ha assegurat que el primer trimestre Hisenda ha recaptat 10 milions de més per la inflació i deflactant d'IRPF "evitaríem pèrdua de poder adquisitiu dels salaris"

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Aquesta és només una de les propostes fiscals de Foment, entre les que també hi ha l'eliminació de l'Impost de Patrimoni perquè el considera confiscatori, així com la "harmonització a la baixa" de l'Impost de Successions i Donacions. A més, la patronal reclama un pla estratègic de lluita contra l'economia submergida per aflorar 10 punts del PIB en quatre anys, cosa que comportaria un increment fiscal del 3,5% del PIB (33 milions) i aflorar 1,5 milions d'assalariats.

Sánchez Llibre ha cridat a "combatre" l'alcaldessa Ada Colau, a qui ha acusat de judicialitzar els temes sense dialogar i l'ha descrit com una persona de talant "autoritari, arrogant, poc democràtic i ideològicament sectari". No ha estalviat crítiques a polítiques municipals com les superilles, la zona de baixes emissions o la reforma de la Via Laietana, i ha assegurat que Foment continuarà sent molt proactiu, "lluitant contra la política de decreixement econòmic imposada per la força de la senyora Colau" (menys cotxes, menys turisme, menys hotels, no a l’Hermitage, no a l’ampliació de l’Aeroport...).

Allargar la vida de les nuclears

El president de Foment també ha reclamat una reformulació de la transició energètica i prioritzar la reindustrialització de Catalunya, amb propostes com allargar la vida de les centrals nuclears, i accelerar el desplegament de les renovables, a més de revocar l'impost al CO2 per "evitar la deslocalització de la indústria, especialment la petroquímica de Tarragona". A més, ha reclamat reactivar el gasoducte entre Catalunya i França, el MidCat, amb fons europeus.

stats