Economia 15/09/2019

La Generalitat sancionarà amb 44.000 euros Ryanair per vulnerar el dret de vaga

Segons Inspecció de Treball, la companyia va coaccionar els treballadors perquè no es mobilitzessin

Ara
1 min
Sanció a Ryanair de 44.000 euros per vulnerar el dret a la vaga

BarcelonaLa Generalitat sancionarà amb multes de 44.000 euros la companyia aèria Ryanair per vulnerar el dret de vaga dels seus treballadors i obstruir les actuacions d'Inspecció de Treball durant les vagues convocades pels sindicats a principis d'aquest mes, segons ha avançat aquest diumenge 'La Vanguardia'.

Els tripulants de cabina van convocar deu jornades de vagues al setembre, una de les quals aquest diumenge, per mostrar el rebuig als tancaments de les bases de Girona, Tenerife, Las Palmas i Lanzarote que suposaran l'acomiadament de més de mig miler de treballadors.

Segons explica 'La Vanguardia' citant fonts d'Inspecció de Treball, l'empresa va efectuar "pràctiques de coaccions als treballadors i va portar a engany pel que fa a l'aplicació dels serveis mínims". Dels 44.000 euros per sancions, 24.000 serien per vulneració del dret de vaga i 20.000 més per obstrucció.

Sisena jornada de vaga

Ryanair s'enfronta aquest diumenge a la sisena de les deu jornades de vaga i, com en les tres últimes, la companyia no ha cancel·lat cap vol prèviament. La vaga dels tripulants de cabina espanyols coincideix amb la que estan duent a terme els treballadors britànics de Ryanair que reclamen millores laborals.

Els serveis mínims de Foment són garantir el 100% dels vols no peninsulars, el 60% dels peninsulars i internacionals amb desplaçament igual o superior a cinc hores i el 35% dels vols peninsulars amb temps de desplaçament inferior a cinc hores.

Les altres quatre vagues estan previstes per als dies 20, 22, 27 i 29 de setembre.

stats