Economia 09/09/2019

Santa Perpètua de Mogoda impugna la llicència d'obres d'Amazon

El municipi creu que la creació d'un centre a Barberà del Vallès complicarà la mobilitat a la zona

Ara
1 min
Imatge de com serà el nou centre de distribució

BarcelonaL'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda ha presentat un recurs contenciós administratiu contra la decisió de l'Ajuntament de Barberà del Vallès de concedir llicència d'obres a Amazon. La companyia nord-americana va demanar permís per construir la seva nova nau logística al sector de Can Rabella del municipi, i l'administració pública de Barberà del Vallès hi va donar el vistiplau.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El consistori perpetuenc, però, considera que el procés d'implantació no ha tingut en compte l'impacte que pot tenir aquest centre logístic sobre la mobilitat de la carretera B-140 i l'AP-7. Aquestes vies són les dues principals carreteres que condueixen a la localitat i, segons l'alcaldessa, ja estan molt saturades en hora punta. És per això que demana que els ajuntaments afectats i la Generalitat analitzin mesures per evitar l'increment de les afectacions provocades per la construcció d'un centre logístic de les magnituds que proposa Amazon.

Isabel Garcia, alcaldessa del municipi, assegura que, pel que han vist en els expedients de la planta, en la tramitació de la construcció s'han incomplert determinacions urbanístiques, informes preceptius i audiència a interessats que poden fonamentar l'anul·lació de la llicència.

Segons ella, l'únic estudi de mobilitat relacionat amb l'expedient es va aprovar el 2003, abans de la legislació de la mobilitat. "En aquests moments, la situació de la B-140 i els seus enllaços amb l'AP-7 –sistema que haurà d'absorbir la mobilitat generada per la nova implantació– ja estan totalment saturats en les hores punta", ha recordat l'alcaldessa.

stats