Economia 27/01/2016

El Santander guanya quasi 6.000 milions el 2015

Ara
1 min
Ana Botín s’estrenava ahir en una presentació de resultats. La presidenta del Santander ha fet que el blanc guanyi terreny al vermell en el disseny corporatiu.

BarcelonaEl Banco Santander va obtenir un benefici net atribuït de 5.966 milions d'euros el 2015, el 3% més que l'any anterior, després de la dotació de provisions, segons ha informat avui l'entitat a la CNMV. Sense aquesta dotació, ha assegurat, els guanys haguessin crescut encara més, un 13%, superant els 6.500 milions.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"En un any amb un context econòmic internacional complex, amb tipus d'interès històricament baixos en monedes clau per al grup, com l'euro, la lliura o el dòlar", el banc "presenta una bona evolució", com demostra que el crèdit ha crescut el 6% i la captació de recursos, el 7%, ha dit el Santander en un comunicat.

Part de les dotacions fetes corresponen a resultats no recurrents, d'una banda, de passius fiscals al Brasil (835M) i, de l'altra, del Banc Internacional de Funchal, Banif, (283M). A més, ha creat un fons de 600 milions d'euros per cobrir eventuals reclamacions per la comercialització d'assegurances de protecció de pagaments al Regne Unit.

stats