Economia 24/04/2018

El Santander guanya 2.054 milions els primers tres mesos de l'any

El resultat suposa un 10% més del que va aconseguir l'entitat el primer trimestre del 2017

Ara
2 min
Ana Botín s’estrenava ahir en una presentació de resultats. La presidenta del Santander ha fet que el blanc guanyi terreny al vermell en el disseny corporatiu.

BarcelonaEl Banco Santander va guanyar 2.054 milions d'euros entre els mesos de gener i març. És un 10% més de beneficis del que va aconseguir l'entitat el primer trimestre de l'any passat. L'impuls, segons ha explicat el banc, ve donat pels bons resultats al Brasil, Espanya i Mèxic.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Si no es té en compte l'impacte que genera el canvi de divises, el creixement del benefici arriba al 22%. "El 2018 ha començat bé: estem executant la nostra estratègia amb èxit en tots els nostres mercats, accelerant la nostra transformació digital gràcies a una col·laboració més gran en tot el grup i aprofitant la dimensió del nostre negoci. Com a resultat, estem aconseguint uns beneficis més recurrents i sostenibles", ha ressaltat la presidenta de l'entitat, Ana Botín.

Botín també ha afirmat que la perspectiva per al 2018 segueix sent positiva gràcies al "gran treball" de l'equip per assolir els objectius anuals i per continuar creixent de manera "rendible i responsable" en el futur. La diversificació geogràfica, amb una presència equilibrada en mercats madurs i en desenvolupament, segueix sent una de les grans fortaleses del Santander, segons ha subratllat el banc.

Aquest primer trimestre, de fet, els beneficis van augmentar en vuit dels deu mercats principals. Europa va aportar el 51% dels guanys i Amèrica el 49%. La cartera creditícia també es caracteritza per la seva diversificació, tant per segments com per països. D'aquesta manera, el Brasil va aportar el 27% del benefici del grup, seguit d'Espanya (18%) i el Regne Unit (17%).

Més de 12.100 milions de facturació el primer trimestre

L'entitat va facturar un 11% més en euros constants, fins a 12.151 milions, amb un augment del marge d'interessos i dels ingressos per comissions de l'11% i del 14%, respectivament. La morositat del grup va seguir baixant i ara se situa lleugerament per sobre del 4%.

En el primer trimestre, el Santander va completar l'acord amb Blackstone per vendre el 51% de la cartera immobiliària del Popular. Després d'aquesta operació, l'exposició immobiliària neta del grup a Espanya és de 5.200 milions d'euros.

stats