Economia 20/09/2016

Schneider contradiu l'Ajuntament i el culpa de la seva sortida del centre de 'smart cities'

La multinacional francesa afirma que s'ha despenjat del projecte per la "indefinició del compromís del consistori"

Júlia Manresa
2 min
El regidor Agustí Colom va escenificar l’acord envoltat dels representants de les associacions de comerciants, sindicats i associacions de veïns.

BarcelonaEls motius de la multinacional francesa Schneider Electric per abandonar el projecte de 'smart cities' a Barcelona no s'assemblen gens als que aquest dimarts ha donat Agustí Colom, regidor d'Empresa i Turisme de l'Ajuntament. Colom havia assegurat que la companyia francesa s'ha despenjat del projecte perquè hi ha hagut "canvis en la cúpula" de l'empresa que han provocat que Schneider "mostrés interès per abandonar-lo".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons Schneider, però, les coses han estat molt diferents. Segons un comunicat al qual ha tingut accés l'ARA, si la companyia ha abandonat el projecte ha estat per "la indefinició del compromís del consistori amb el model 'smart city" i la "probable falta de finançament compromesa per l'Ajuntament".

Colau frena el centre de 'smart cities' de Cisco i Schneider a Barcelona

A més de reiterar el compromís de l'empresa amb Barcelona, Schneider assegura en el document que la resolució del contracte d'arrendament de l'edifici ha vingut motivada pel "retard en els terminis d'execució de l'obra del projecte de rehabilitació i el canvi de disseny i usos respecte del projecte inicial pactat".

El projecte de rehabilitació de Ca l'Alier havia estat projectat per l'alcalde socialista Jordi Hereu i va ser el convergent Xavier Trias qui va signar amb Cisco i Schneider un acord pel qual les dues companyies invertien 37 milions per rehabilitar l'edifici i convertir-lo en el nucli de l'Smart City Campus. Però com va avançar l'ARA la setmana passada, amb l'entrada de l'equip d'Ada Colau al consistori el projecte va quedar congelat. Aquest dimarts, l'Ajuntament ha reconegut que Schneider s'ha fet enrere i que Cisco perdrà pes en el nou projecte que encara està s'ha de signar.

Nota de l'empresa Schneider Electric
stats